bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,345.36 4.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.84 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 553.61 4.16%
solana
Solana (SOL) $ 131.42 4.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512531 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446417 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12667 4.19%

18 yatırım şirketine FTX davası

FTX Avrupada 323 milyon dolarin pesine dustu222

18 girişim sermaye şirketine FTX ile bağlantıları nedeniyle dava açıldı. Temasek, Sequoia Capital, Sino Global ve Softbank gibi devlerde dava açılan şirketler arasında yer aldı. Davacılar, şirketlerin FTX dolandırıcılığına yardım ettiklerini savundu.

eski ftx yoneticisinin evine fbi baskini 2

FTX ile bağlantılı 18 şirkete dava açıldı

ABD’de 18 girişim sermayesi şirketine toplu dava açıldı. Miami’de açılan davada sektörün önde gelen şirketleri sanık olarak gösterildi. Temasek, Sequoia Capital, Sino Global ve Softbank da bu şirketler arasında bulundu.

Davada, VC şirketlerinin FTX hakkında aldatıcı ve yanıltıcı beyanda bulundukları ifade edildi. Davacılar, şirketlerin kişisel kazançları için FTX’e yatırım yapılmasını teşvik ettiğini iddia etti. Risk sermayesi şirketlerinin FTX dolandırıcılığı katkı sağladığı belirtilirken, Temasek ile FTX’in ilişkisine dikkat çekildi. Temasek, sekiz aylık kapsamlı inceleme yapıldığını iddia ederek, FTX’in herhangi bir tehlikesi bulunmadığını bildirmişti.

Dava dilekçesinde şirketin FTX’in güvenliği ve istikrarına kefil oldukları ifade edildi. VC’lerin borsanın reklamı yaptıkları kaydedildi. Temasek, 275 milyon dolarlık yatırımla FTX’in ilk yatırımcıları arasında yer almıştı. Borsanın iflası, şirketin tüm yatırımını sıfırlamıştı. Girişim şirketi, daha sonra faturayı borsa yatırımından sorumlu yöneticilere kesmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala