bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Yerli Otomobil TOGG’dan NFT Hamlesi

yerli otomobil toggdan nft hamlesi

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG, 29 Ekim 2022 tarihinde seri üretime hazır hale getirilmişti. 2023 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkmaya hazırlanan TOGG’dan NFT hamlesi geldi.

TOGG’dan NFT Adımı

Ülkemizde Blockchain temelli teknolojilere olan ilgi artmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde E-Devlet üzerinde Blockchain tabanlı dijital cüzdan açıklaması gelirken bir Blockchain gelişmesi de yerli otomobil TOGG’dan geldi.

yerli otomobil toggdan nft hamlesi 2

Yollara çıkmak için gün sayan yerli otomobil TOGG’un resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada TOGG’un NFT’ye adım atacağı açıklandı. Hesaptan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilecek 2023 adet özel NFT serisini açık artırma yöntemiyle kullanıcılarımızla buluşturacağız. NFT sahipleri akıllı cihazın ön siparişine katılma hakkı ve sıralama önceliğine sahip olacak.

TOGG resmi hesabından ayrıca bu proje için dijital sanatçılarla çalışılmaya başlandığı da şu sözlerle paylaşıldı:

Vizyonumuz yeni kavramlar içeriyor ve bu kavramları ifade etmek için evrensel bir dile ihtiyaç var. Bu bizi dijital sanata yönlendirdi. Vizyonumuzu standımızın her alanında dijital sanatla ifade ediyoruz. Bunun için dünyada en çok tanınan 7 Türk dijital sanatçı ile çalışıyoruz.

Akıllı otomobil konsepti ile geliştirilen TOGG’un ayrıca Blockchain teknolojisinin getirilerini de kullanacağı açıklandı. TOGG hesabından yapılan açıklamada, “Akıllı kontratlar aracılığıyla akıllı ekosistemleri birbirine bağlayacağız. İş ortaklarımızla birlikte akıllı şehirler için blok zinciri tabanlı bir ekosistem inşa ediyoruz. Ve mobiliteyi yeniden tanımlıyoruz.” denildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala