bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,476.01 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.30 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 599.11 1.82%
solana
Solana (SOL) $ 142.60 3.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520502 0.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465885 1.14%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14807 2.13%

E-Devlet’e Blockzincir Tabanlı Dijital Kimlik Uygulaması Geliyor

fuat oktay blokzincir tabanli giris sistemini getiriyoruzass

Blockzincir teknolojisi hemen hemen birçok alanda kullanılmaya başlandı. Birçok farklı alanda kullanılmaya başlayan bu teknoloji şimdi E-Devlet’te de kullanılacak. Söz konusu açıklamayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptı.

E-Devlet’te Blockzincir Tabanlı Dijital Kimlik Devrimi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, blokzincir tabanlı bir dijital kimlik uygulaması getireceklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

E-Devlet’te yeni bir devrim olacak blokzincir tabanlı bir giriş sistemini ‘dijital kimliği’ getiriyoruz. e-cüzdan uygulaması kapsamında çalışacak giriş sistemi ile vatandaşlarımız blokzincir ağında oluşturulmuş dijital kimliklerle e-Devlete girebilecek. Online e-Devlet’ten offline e-Devlet’e geçişin yani kullanıcılar açısından dijital bilgilerinin cep telefonlarında güvenli bir şekilde tutulabildiği bir sisteme evrilerek ilk adımlarını bugün attığımız çalışmamız gelişerek yeni kolaylıkların kapısını aralayacak.

fuat oktay blokzincir tabanli giris sistemini getiriyoruzaddf

Hatırlatmak gerekirse Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, daha önce katıldığı bir konferansta blokzinciri teknolojisi hakkında konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Blokzinciri teknolojisinin 10 yılda 1 trilyon ek ticaret geliri oluşturabileceğini söyleyen Oktay, devletlerin dijitalleşmeyi teşvik etmesi gerektiğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala