bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,201.20 0.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.85 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 592.65 1.05%
solana
Solana (SOL) $ 154.02 5.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53618 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465269 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162394 0.56%

Yellen: Kripto para konusunda ek yetki kullanabiliriz

Yellen: Kripto para konusunda ek yetki kullanabiliriz

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’deki konuşmasında Senatör Sherrod Brown’ın kriptoyu hedef alan sorularına yanıt verdi.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Brown, Hazine Bakanı’na terörist grupların kripto para birimlerini kullanması karşısında ne tür önlemler alınacağı sorusunu sordu. Brown; El Kaide ve Hizbullah gibi silahlı örgütlerin kripto paraları yoğun olarak kullandığına inanıyor.

Yellen, cevap olarak bakanlığın bu konuda ek yetki kullanabileceğini belirtti. Kripto alanında yeterli düzenlemelerin olmaması nedeniyle yasa boşluklarının yer aldığını hatırlatan Hazine Bakanı, bu konu üzerinde çalıştıklarıının altını çizdi.

Sherrod Brown’ın Kongre’de Janet Yellen’a sorduğu sorular kriptoya değindiği ilk açıklamalardan değil. Brown, daha önce pek çok kez terörizmin finansmanında kripto paraların yoğun olarak kullanıldığını iddia ederek sektörün önünün kesilmesini savundu.

ABD’li senatörlerden kriptoya baskı

Dünyanın her yerinde olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde de kripto paralar konusunda vatandaşlar ve siyaset ikiye ayrılıyor. Ülkede Blockchain Derneği çevresinde yer alan isimler kripto lehine lobi çalışması yaparken bazı senatörler dijital varlıkların tam karşısında.

ABD’de kripto karşıtı siyasetçilere baktığımızda özellikle senatör Elizabeth Warren ismi öne çıkıyor. Terörist ve kaçakçıların kriptoyu kullandığını iddia eden senatör, uzun zamandır sektörü kısıtlayıcı yasa tasarıları üzerinde çalışıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala