bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,029.96 0.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,127.24 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 578.04 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 173.28 2.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521917 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483548 0.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153824 0.54%

ABD Hazine Bakanı Yellen’ın kripto demeci bekleniyor

abd hazine bakani yellen

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, liderliğini yürüttüğü Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin hazırladığı yıllık raporu Kongre’de tartışacak. Basına yansıyan bilgilere göre Yellen, Kongre’de yapacağı konuşmada kripto para sektörüne parantez açacak.

Yellen’ın akşam saatlerinde kürsüde kripto ve stablecoin’lerin risklerinden bahsetmesinin ardından Kongre’yi gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırması bekleniyor.

Hazine Bakanı’nın geçtiğimiz gün hazırladığı konuşma metninde şu ifadeler dikkat çekti:

“Konsey, kripto paralar, stablecoinler ve alım-satım platformlarında volatiliteden ötürü oluşan güvenlik açıkları ve regülasyonlarla aykırı hareket eden şirketlerin çoğalması gibi riskleri ele aldı.”

FTX’in iflasını 2008 krizini tetikleyen Lehman Brothers çöküşüne benzeten Yellen’ın kripto risklerine karşı kararlı duruşunu yinelemesi bekleniyor.

Basına yansıyan bilgilere göre ABD’li milletvekilleri kripto paralar için iki farklı düzenleme üzerinde çalışıyor. İlk taslak çalışma sadece stablecoin’leri kapsarken ikinci grup genel sektör üzerinde duruyor.

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi, 2023’ün Aralık ayında hazırladığı raporda kripto sektörünün geleneksel finans ile ilişkisinden duyduğu endişeye vurgu yapmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala