bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,485.47 0.67%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,934.97 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 595.75 0.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503266 0.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.440492 0.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.142201 1.42%

Davos’a blokzincir damgası: “Kripto paralar sadece kazanç ve zarardan ibaret değil”

btchaber davos kripto

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Nurcan Karababa, BTCHaber TV’nin canlı yayınına katıldı. Sunucumuz Emirhan Erdoğan’ın sorularını yanıtlayan Karababa, Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’ndaki kripto gündemini ve Bitcoin ETF’lerinin gidişatını yorumladı.

Davos zirvesini yakından takip ettiğini belirten Karababa, geçtiğimiz sene ilk defa uluslararası bir panelde tokenizasyonun gündeme geldiğini hatırlattı. 2024 panelinde yapay zeka konulu pek çok etkinlik düzenlendiğine şahit olan Paribu yöneticisi, kripto para ve tokenizasyonun da konuşulduğunun altını çizdi:

“Kripto özelinde Davos’a dahil olmasa da paralel bir etkinlik düzenleniyor. Crypto 2030 adlı etkinlikte konuşmacılara farklı farklı sorular soruldu.”

‘Yatırımcılar blokzincir teknolojisinin farkına varmalı’

Karababa, Davos zirvesine paralel ilerleyen etkinlikte bazı konuların dikkatini çektiğini vurguladı. Crypto 2030 zirvesinde kriptonun kullanım alanlarının tartışıldığını belirtti.

“Sosyal medya fenomenleri bazen yanlış yönlendirmeler yapabiliyor. Herkes yeterli bilgiye sahip değil. İnsanların biraz daha kendi araştırmasını yapması gerektiği, kripto paraların sadece kazanç ve zarardan ibaret olmadığı konuşuldu. Sürdürülebilir şekilde piyasaya ilginin artmasını sağlayacak şey, blokzincir teknolojisinin kullanım alanlarının farkına varılması.”

Karababa, kendi şirketinin 2023’te düzenlediği algı ve bilinirlik araştırmasında önceki seneye kıyasla uzun vadeli yatırımların oranının önemli ölçüde yükseldiğini vurguladı.

‘Bitcoin ETF’lerinde işler beklediğim gibi yürüyor’

Davos zirvesinin ardından geçtiğimiz hafta onaylanan Bitcoin ETF gündemini yorumlayan Nergis Nurcan Karababa, işlerin beklediği gibi yürüdüğü yorumunu yaptı:

“İlk gün baktığımızda işlem hacmi 4,6 milyar dolardı. Yatırımcılar yeni bir ürünü almak için oldukça hevesliydi. Yeni bir rekora şahit olduk. Bugün okuduğum haberde ise üç günlük hacime baktığımızda ivmenin azaldığını görüyorum.

Hareketlilikteki düşüşü normal olarak yorumlayan Karababa, bu sürecin normal olduğunu belirtti. Paribu yöneticisinin paylaştığı verilere göre Bitcoin ETF’lerinde en büyük payı Grayscale, BlackRock ve Fidelity aldı.

“Şu anda biraz daha temkinli kalan yatırımcıların hareketini görüyoruz. Geçtiğimiz gün kaydedilen 1,8 milyar dolarlık hacimin 1,6 milyarlık kısmına bu üç şirket liderlik etti.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala