bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,255.75 6.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,006.85 3.80%
bnb
BNB (BNB) $ 582.31 3.03%
solana
Solana (SOL) $ 162.85 13.60%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516942 3.75%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455574 5.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156042 5.08%

Yapı Kredi Bankası Web3 Teknolojisine Giriyor

yapi kredi bankasi web3 teknolojisine giriyor1

Yapı Kredi Bankası web3 dünyasına giriş yapıyor. Ekonomi ve finans kurumlarının blockchain teknolojisine yönelik adımlarına Türkiye’den Yapı Kredi Bankası da katıldı. 

Atılacak adımın ayrıntılarını bankanın Sınırsız Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan verdi.

Doğan, katıldığı Bloomberg HT’de yayımlanan Finansal Teknoloji programında Yapı Kredi’nin web3 dünyasındaki ilk planlarını açıkladı. Yayında kripto paraların ve Blockchain’in imkan sağladığı yeni ürünlerin önem kazandığı vurgulandı.

Doğan, web3.0 için kapsamının çok geniş olduğunu belirtti. Web3’ü, “insanların, cihazların, sistemlerin birbirine bağlandığı bir dünya haline gelecek” sözleriyle betimleyen Doğan, teknolojinin getirdiği avantajlara değindi. 

Banka içinde Yapı Kredi Finansal Teknolojiler AŞ kurulduğunu belirten Doğan, fintech kurumlarını iş ortakları olarak gördüklerini söyledi.  

Yapı Kredi Bankası Web3 İçin Hazırlıklara Başladı

Web3’ün merkeziyetsiz bir doğaya sahip olduğunu belirten Doğan, bankacılığın ise merkezi bir yapıya sahip olduğunu hatırlattı. Ancak iki platformun kesişimlerine dikkat çekerek, JP Morgan gibi örneklere atıfla bankacılık için bu alanda kazanılacak fırsatlar olduğunu söyledi. 

Yakup Doğan, Yapı Kredi olarak, bu noktada TCMB’nin dijital para adımını takip edeceklerini vurguladı. Yapı Kredi’nin Web3’ü tehdit değil fırsat olarak gördüğünü belirtti.

yapi kredi bankasi web3 teknolojisine giriyor3

Yapı Kredi’nin yetkili ismi, “Kripto varlık platformalarını, cüzdanlar ve ödemeleri” bu kesişime örnek olarak gösterdi. Yakup Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bankacılık ve günlük hayatta kullanılan tüm fiziksel ticari belgelerin dijitalleştiği bir dünyaya geçiyoruz. Blockchain ve web3 bunu sağlıyor. Bizler tapu kayıtlarından taşıt alım satımına, tüm ipotek belgelerimizi Blockchain platformuna dönüştürebiliriz. Yapı Kredi olarak biz de burada aktif rol oynamak istiyoruz. Süreçlerimizi yeni oyunculara açmak istiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala