bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,262.41 0.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.99 0.76%
bnb
BNB (BNB) $ 593.12 1.95%
solana
Solana (SOL) $ 143.38 1.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512781 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452052 2.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146973 0.82%

Worldcoin’in merkeziyetsiz küre üretim planı endişelere sebebiyet veriyor

worldcoinin merkeziyetsiz kure uretim plani endiselere sebebiyet veriyor

Worldcoin‘in iris tarama kürelerinin üretimi ve işletmesi konusunda merkezi olmayan bir yaklaşım benimsemeyi planlayan kurucu ortağı Alex Blania, bu durumun Bitcoin madenciliği gibi ödüllendirici olacağını iddia ediyor. Ancak bu durum, üçüncü taraflara devredilen üretim süreci ile ilgili potansiyel riskler yaratıyor.

Merkeziyetsiz Üretim ve İşletme Planı: Fırsatlar ve Tehditler

Worldcoin’in kurucu ortağı ve baş geliştiricisi, Tools for Humanity’nin (TfH) CEO’su Alex Blania, iris tarama kürelerinin üretiminin ve işletilmesinin Bitcoin madenciliğinde olduğu gibi merkezi olmayan ve ödüllendirilebilir olacağını ileri sürüyor. Ancak bu durum, üretim sürecinin üçüncü şahıslara devredilmesi durumunda ortaya çıkabilecek potansiyel riskler hakkında uzmanlar arasında endişe uyandırıyor.

Kısa bir süre önce açıklama yapan Blania, Worldcoin’in token ekonomisine küre üreticilerini teşvik edecek yeni unsurların nasıl entegre edileceğini tartıştı.

Ancak, bir güvenlik uzmanı, konu hakkında yaptığı açıklamada, biyometrik veri akışını yönlendirebilecek izinsiz cihazların çoğalmasını tetikleyebilecek şekilde üretim kürelerinin merkeziyetsizleştirilmesinin tehlikeli olabileceği uyarısında bulundu. Uzman tarafından yapılan açıklamaya göre bu kürelerin tasarım talimatları, açık kaynaklıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala