bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,345.36 4.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.84 1.29%
bnb
BNB (BNB) $ 553.61 4.16%
solana
Solana (SOL) $ 131.42 4.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512531 2.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446417 1.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12667 4.19%

Web3, Arama Motorlarını Nasıl Değiştirecek?

web3 arama motorlarini nasil degistirecek

İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte arama motorlarının kullanımı da arttı. Web3 teknolojilerinin yaygınlaşmaya başlamasıyla arama motorları da dönüşmeye başladı. Peki Web3, arama motorlarını nasıl değiştirecek?

Web3 İşletmeleri Nasıl Etkileyecek?

Web 2.0 ile birlikte internette sosyal medya dönemi başladı. Sosyal medya platformu Facebook, on yıldan fazla bir süredir sosyal medyanın zirvesinde yer alıyor. Marka, geçtiğimiz yıllarda Facebook’un ana şirketinin adını Meta olarak değiştirmiş ve metaverse teknolojisinin öncülerinden olmak istemişti. Meta’nın liderliğinde pek çok şirket Blockchain tabanlı Web3 dünyasına girmeye başladı. Bu durum başta arama motorları olmak üzere internet deneyimlerimizi kökten dönüştürecek.

Web3 Aramaları Nasıl Değiştirecek?

Web2, internette mevcut verileri kullanarak tüm araştırmaları farklı matrislere dayalı olarak gerçekleştirilmesini istiyor. Örnek vermek gerekirse, yeni bir ürün almak istediğinizde indirimli ürüne gitmek için çeşitli yerlerde birkaç arama yapacak ve yazılan incelemeleri okuyacaksınız. Kısaca sonuna varmak için araştırma yapmanız gerekecek.

web3 arama motorlarini nasil degistirecek 2

Bu süreç Web3 ile birlikte daha da ileri gidecek. Çeşitli veri tabanlarından ilgili tüm verileri toplamak, uygun şekilde düzenlemek ve en iyi olasılıkları tek bir ara yüzde sunmak için tek bir istem yeterli olacak. Web2 dönemindeki gibi kullanıcılar birden fazla kaynaktan tekrar tekrar arama yapmak yerine Web3 döneminde kullanıcılar tek bir yerden bir arama yaparak zaman kazanacak.

Web3 Döneminde Arama Motorları Değişecek

İnternetin olmazsa olmazı olan arama motorları, Web3 ile birlikte gelişecek. Pek çok internet ağından veri almak için dizin oluşturma ölçütlerini kullandığından, veriler Web3 ile dağıtılmış olacak. Web3 arama motorları, kontrollü erişim tabanlı Web2 arama motorlarının aksine, herkesin kullanımına açık bir genel veri kümesi sağlayacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala