bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Vitalik Buterin’den dikkat çeken yapay zeka çıkışı

Vitalik Buterin'den dikkat çeken yapay zeka çıkışı

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, geçtiğimiz gece sosyal medyada son dönemin trendlerinden yapay zekaya değindi. Buterin, X hesabından yaptığı paylaşımda yapay zekanın Ethereum ağının kaynak kodlarındaki sorunlara çözüm getirebileceği yorumunu yaptı.

“Beni heyecanlandıran yapay zeka uygulamalarından biri de yapay zeka destekli resmi kod doğrulama ve hata bulmadır. Şu anda Ethereum’un en büyük teknik riski muhtemelen koddaki hatalardır. Bu konuda işin rengini değiştirebilecek herhangi bir şey harika olurdu.”

Buterin’in bahsettiği kod hataları yakın tarihte projesinin başını ağrıttı. 13 Mart’ta planlanan Dencun güncellemesi için 17 Ocak’ta Goerli test ağındaki deneme sürecinde saatler süren teknik aksaklıklar yaşandı.

“Yapay zeka, kod düzeltmede yetersiz”

Buterin’in yorumu Ethereum yatırımcılarını heyecanlandırsa da sektör uzmanları ünlü isimle aynı fikir değil. Konu hakkında Cointelegraph’a konuşan CertiK güvenlik uzmanı Kang Li, ChatGPT gibi araçların sorunları çözmek yerine büyüttüğü iddiasında. Li, deneyimli yazılımcıların elinde yapay zekanın işe yarayabileceği gerçeğini ise göz ardı etmedi:

“ChatGPT’nin kod analizi ve tersine mühendislik yapan insanlar için çok yararlı bir araç olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle iyi bir asistan .”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala