bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,313.23 0.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,147.16 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 613.82 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.02 4.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523022 1.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468374 2.27%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149822 1.92%

Visa, FTX Ortaklığını Sonlandırdı

visa ftx ortakligini sonlandirdi

Ödeme devi Visa, kripto para borsası son yaşanan FTX olayları ardından açıklama yaptı. Visa açıklamasında geçtiğimiz aylarda yapılan FTX ortaklığının sona erdiğini belirtti.

Visa, FTX Ortaklığından Çekildi

Geçtiğimiz aylarda ödeme devi Visa, Latin Amerika, Asya ve Avrupa’ya odaklanan 40 ülkede banka kartları sunmak için küresel kripto borsası FTX ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Visa bu açıklamasında mevcut ortaklığın ABD’de zaten bulunduğunu dile getirmişti.

visa ftx ortakligini sonlandirdi 2

Şirket tarafından yapılan son açıklamada ise iflas eden kripto para borsası FTX ile yapılan küresel banka ve kredi kartı programının sonlandırıldığı belirtildi. Bir Visa sözcüsü açıklamasında, “FTX ile ilgili durum talihsiz ve yaşanan gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.” dedi. Visa sözcüsü açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

FTX ile geçtiğimiz aylarda yapmış olduğumuz küresel anlaşmalarımızı feshettik. Bununla birlikte FTX ile ABD özelinde yapılan ortaklığımızı da sonlandırdık.

FTX ve Visa, Ekim 2022’de 40 yeni ülkede, FTX hesabına bağlı Visa banka kartı ortaklığını duyurdu. Visa ortaklığını kaybeden FTX’in son olarak Dünya Ekonomik Forumu sayfası da yayından kaldırıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala