bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,832.91 0.82%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.78 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 577.62 1.37%
solana
Solana (SOL) $ 172.10 1.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521943 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480447 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152152 1.82%

Ünlü ekonomistten tartışma yaratan Bitcoin (BTC) açıklaması

ekonomist bitcoin btc

Uluslararası Finans Enstitüsü’nde baş ekonomist görevi alan Robin Brooks, yakın tarihte Bitcoin (BTC) eleştirisiyle dikkatleri üzerine çekti. Ünlü ekonomist X hesabından (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda FED faiz oranları ve Bitcoin fiyatının tarihsel geçmişini karşılaştırdı.

Kripto paralara dair olumsuz görüşüyle tanınan ünlü ekonomist Bitcoin’in anlamsız bir varlık olduğunu iddia etti:

“Bitcoin, anlamsız bir varlık olduğunu bir kez daha kanıtladı. FED faiz oranı ve BTC fiyatını karşılaştırdığımda birbirine tamamen ters hareket ettiğini görüyorsunuz. Bitcoin, FED bağlantılı bir vadeli kontrat gibi çalışıyor.”

Lider kripto para birimi ile vadeli kontratlar arasında hiç bir fark olmadığının altını çizden Robin Brooks yatırımcıların BTC yerine söz konusu ürünleri tavsiye etti. Baş ekonomistin paylaşımına yanıt veren yatırımcılar, Bitcoin’in uzun vadede faizlerden bağımsız hareket ettiğini ve altın-gümüş gibi emtialardan çok daha fazla kârlı olduğunu belirterek tepkilerini gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala