bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,368.12 7.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,682.34 19.09%
bnb
BNB (BNB) $ 599.01 3.92%
solana
Solana (SOL) $ 183.51 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536171 4.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500635 6.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163091 7.78%

BitMEX kurucusu, Bitcoin’de (BTC) yükseliş bekliyor

Bitcoin'de (BTC) yükseliş sonrası bu veriler dikkat çekti

Kripto para borsası BitMEX kurucusu ve milyarder Arthur Hayes, son gelişmelerin ardından Bitcoin (BTC) fiyatına dair beklentisini paylaştı.

Makroekonomik verileri takip eden Hayes, X hesabından (eski adıyla Twitter) yaptığı açıklamada, ABD’de dolar likiditesinin yükselişine dikkat çekti. BitMEX kurucusuna göre dolara erişimin kolaylaşması Bitcoin fiyatına olumlu yansıyacak.

“ABD Hazine Bakanı Yellen’ın finansal varlıklar için yaptığı hamleleri takip ediyorum. Kafanız karışmasın, dolar likiditesi artıyor ve Bitcoin yükselişe geçecek.”

Arthur Hayes’in paylaştığı grafiğe göre haziran ortasında negatif seyreden dolar likidite endeksi günümüzde 600 puanın üzerine çıktı. Bu süreçte piyasa değeri en büyük kripto Bitcoin ise yüzde 41 değer kazandı.

Ünlü kripto milyarderinin ABD Hazine Bakanı Janet Yellen için kullandığı ‘kötü kız’ ifadesi ise dikkatlerden kaçmadı. Kripto paralar hakkında verdiği ihtiyatlı demeçlerle tanınan Yellen, sektörün ülke çapında topyekün düzenlenmesini talep ediyor. Hazine Bakanı, özellikle ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarının kurallara uyması gerektiğini sık sık dile getiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala