bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,430.99 1.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,173.62 0.27%
bnb
BNB (BNB) $ 602.56 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 135.68 0.32%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512342 2.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.45453 1.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.14292 0.57%

UMA Neden Yükseliyor?

uma neden yukseliyor

Sektör içinde birçok isim bu dönemi kripto kışı olarak değerlendiriyor. Birçok kripto para biriminin önemli kayıplar yaşadığı şu günlerde bazılarında ise yükselişler yok değil, UMA da onlardan biri. UMA neden yükseliyor, son 24 saatte neler oldu?

UMA Neden Yükseliyor?

Yerli borsalarda hacmi 400 milyon TL’yi aşan UMA, bugün, Türkiye’de en çok yükselen ve en çok işlem gören altcoin oldu.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatte yüzde 23’ten fazla yükseliş yaşayan altcoin’in piyasa değeri 173 milyon 870 bin 831 dolar seviyesinde.

Burada UMA neden yükseliyor sorusuna yanıt aradığımızda aslında somut bir açıklama yapmanın zor olduğunu görüyoruz. UMA’daki hızlı yükseliş aslında kripto piyasasındaki isimleri endişelendirmeye de başladı.

Yerli borsalardan Paribu ve BtcTurk’te listelenen UMA‘nın oldukça düzensiz bir performans gösterdiği göz önüne alındığında, birçok kişinin beklentisi fiyatın düşeceği yönünde.

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paralarda keskin düşüşler yaşanıyor. Bu atmosferde, 24 saatlik döngüde, altcoin’de yüzde 50’ye yaklaşan yükselişler söz konusu.

Uzmanlar, kripto para piyasasında altcoinlerin yatırım olarak daha ilgi çekici hale geleceğini düşünüyor. UMA’nın yükselişi ve kripto topluluğunun ilgisini çekmesi de aslında bunun bir kanıtı olarak değerlendiriliyor.

Web3 geliştiricilerinin türevler oluşturmasına izin veren UMA protokolü, bu türevleri kamuya açık hale de getiriyor. Herhangi bir geliştirici Ethereum ağında türevlerini ve diğer DeFi ürünlerini oluşturabiliyor ve yönetebiliyor.

uma neden yukseliyor 2

UMA Paribu ve BtcTurk’te Listeleniyor

Başta da söylediğimiz gibi UMA, yerli borsalardan Paribu ve BtcTurk’te listeleniyor. Paribu borsasında yüzde 17.6 oranında yükseldiği görülen UMA, haberin yazımı sırasında 43.50 TL’den işlem görüyor. BtcTurk tarafında ise UMA, son 24 saatte yüzde 18.6 değer kazandı. 43.56 dolardan alıcı buluyor.

BtcTurk’te UMA’nın son 24 saatlik hacmi 5 milyon 401 bin 955 UMA’ya ulaşmış durumda. Paribu’daki 24 saatlik işlem hacmi ise 4 milyon UMA.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala