bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

Tutuklanan Tornado Cash Geliştiricisi Hapse Girecek

tutuklanan tornado cash gelistiricisi hapise girecek

Amerika Birleşik Devletleri’nin geçtiğimiz aylarda yaptırım listesine eklediği Tornado Cash’in geliştiricilerinden birisi Hollanda’da yakalanmıştı. Yakalanan Tornado Cash geliştiricinin tutuklanmasına itiraz kararının reddedilmesinin ardından geliştirici hapise gönderilecek.

Tornado Cash Geliştirici Hapse Gönderiliyor

Hollanda makamları tarafından kara para aklamayı kolaylaştırma iddiaları nedeniyle Ağustos ayında tutuklanan Tornado Cash geliştiricisi Alexey Pertsev, temyiz başvurusunun reddedilmesiyle birlikte en az iki ay daha hapiste kalacak. Pertsev’in eli Ksenia Malik tarafından yapılan açıklamada, Hollanda’daki bir yargıcın itirazı reddettiğini belirtti. Hollanda Kamu Savcılığı ve Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi, konu hakkında bir açıklama yapmadı.

tutuklanan tornado cash gelistiricisi hapise girecek 2

Rusya’da doğan Pertsev, 10 Ağustos tarihinde Amsterdam’da tutuklandıktan sonra yedi haftadan uzun bir süredir gözaltında tutuluyordu. Pertsev’in tutuklanması, ABD hükümetinin Tornado Cash ve 44 ilişkili Ethereum ve USDC cüzdanını, kendi cüzdanına eklemesinin iki gün sonrasında gerçekleşti. ABD Hazinesi, kullanıcıların işlemleri gizlemesine izin veren kripto karıştırma hizmetinin “kötü niyetli siber aktörler için para aklamasını önlemek için tasarlanmış etkili kontrolleri tekrar tekrar uygulamakta başarısız olduğunu” belirtti.

Hollanda’daki yetkili makamların bu kararı, 29 yaşındaki Pertsev’in en az 22 Kasım tarihine kadar gözaltında kalacağı anlamına geliyor. Malik söz konusu başvurunun reddedilmesinin “kesinlikle adil olmadığını” ve Pertsev tarafının hiçbir argümanının yetkili kurumlar tarafından dikkate alınmadığını söyledi. Malik son olarak şu ifadeleri kullandı:

Burada mutlak bir hukuksuzluk yaşanıyor. Umarım bu hatadan en kısa süre içerisinde dönülür.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala