bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,974.14 1.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.82 0.68%
bnb
BNB (BNB) $ 600.75 2.11%
solana
Solana (SOL) $ 141.95 3.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526714 0.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465764 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148717 2.56%

THORChain (RUNE) Nedir?

THORChain, kullanıcıların Bitcoin ve Ethereum dahil olmak üzere çeşitli ağlardan tokenleri aynı ağa ait olmayan diğer tokenlerle değiş tokuş etmesine olanak tanıyan çapraz zincir mimarisine sahip çok para birimli bir protokoldür.

Kripto para tüccarları ve yatırımcıları, örneğin Bitcoin ve Ethereum arasında takas yapmak gibi kriptolarını takas etmek için merkezi olmayan borsalara güvenirken, yerel ağlar bu işlemi etkinleştiremez. THORChain, kullanıcıların protokolden hiç ayrılmadan ve aracılara ihtiyaç duymadan farklı kriptoları doğrudan değiş tokuş etmesine olanak tanıyan birlikte çalışabilir bir ortam oluşturarak bu sorunu çözer.

Projenin temel amacı, merkezi otoriteler olmadan farklı kriptoları değiştirmek isteyen alıcı ve satıcıların likit olmayan ve parçalanmış pazarlarının aksine, desteklenen tüm kripto para birimlerine daha fazla likidite getirmektir.

THORChain ayrıca kullanıcıların likidite havuzlarına kripto para yatırarak THORChain merkezi olmayan borsa aracılığıyla getiri elde etmelerini sağlar. Bu sistem içerisinde kullanıcılar kripto para birimini dakikalar içinde ödünç alabilirler.

THORChain (RUNE) Nasıl Çalışır?

Yerel olmayan belirteçlerin zincirler arası değişimini sağlamak için THORChain, Bancor DEX‘in kullandığı sürekli ödünç verme havuzları olarak adlandırılan bir protokolü uyarlar. Ağa özgü olmayan desteklenen tüm kripto para birimleri, yerel belirteç RUNE ile birlikte likidite havuzlarına yatırılır.

thor

Bir kullanıcı bir ticaret, yani yerel olmayan iki varlık arasında bir değişim başlattığında, sistem otomatik olarak bir tokeni RUNE ile değiştirir, ardından RUNE’yi diğer tokenle değiştirir. Esasen, anında yürütme ile çift takas, THORChain protokolünde velayet dışı değiş tokuşları mümkün kılan şeydir.

Aynı zamanda kullanıcılar fonlarını diğer kullanıcıların ödünç alması için likidite havuzlarına yatırabilir ve bu sayede yatırdıkları miktara göre getiri elde edebilirler. Likidite havuzları, operasyonel düğümler tarafından oluşturulur. Düğümler ayrıca teşvik edildikleri takasları doğrulamaktan da sorumludur. THORChain protokolü, yerel RUNE tokenlerinin stake edilmesini gerektiren Proof of Stake konsensüs mekanizmasına dayanır.

100 ila 300 doğrulayıcı noktası vardır ve Düğümlerin bir doğrulayıcı noktası kazanmak için en az 1 milyon RUNE bağlaması gerekir. Düğümler, ağ üzerinde kontrolü kolaylaştırmak için ekstra güvenlikle ek bir katmanda barındırılır.

THORChain (RUNE) Kurucuları Kimdir?

THORChain, tüm protokolün merkezi olmayan yapısını korumak için anonim bir ekip tarafından kuruldu ve oluşturuldu, bu nedenle hiçbir kuruluş, resmi geliştirme ekibi veya CEO yok. Projenin yaratıcısı da anonimdir. Tüm geliştirici ekip etkinliği, yeni güncellemelerin ve yükseltmelerin yüklendiği GitHub’da gerçekleşir.

Ekip, ağı daha işlevsel ve sistemi daha değerli kılan kodu yükleyerek Düğümler için çalışır ve gerisi ağ katılımcılarına bırakılır. Bu sistemde, geliştirme ekibi Node’lara yönelir, Node’lar Staker’lara güvenir ve stake edilen RUNE’a dayalı olarak onlar için çalışır ve Staker’lar THORChain döviz piyasasına fon getirir. Takasçılar, protokolün ekonomisini canlı tutan borsalar ve ödünç alınan miktarlar için ödeme yapar.

THORChain’i Benzersiz Yapan Nedir?

THORChain, likiditeye etkin yaklaşımı sayesinde benzersiz bir proje yapar. Sistem, kaymayı önleyen ve likidite kaybetme şansını azaltan bir ücret kullanır ve kalıcı kayıp riskini nötralize eder. THORChain’i benzersiz kılan bir diğer unsur, sorunsuz kripto alışverişini sağlayan yenilikçi teknolojilerin karmaşık bir kombinasyonu tarafından yönlendirilen kullanıcı dostu arayüzdür.

rune

THORChain kar amacı gütmeyen bir kuruluştur ve anonim ekibi protokoldeki ücretler için kullanılan RUNE fonlarının hiçbirini tutmaz, bunun yerine ücretler için harcanan tüm RUNE’ları ağ katılımcılarına dağıtır. THORChain ayrıca kullanıcıların Ethereum, Bitcoin, Binance Smart Chain, Litecoin ve diğerleri gibi en iyi platformlardan neredeyse anında token alışverişi yapmalarını sağlar.

THORChain (RUNE) Neden Değerli?

THORChain’in gerçek değeri, teknik unsurlarına, teknolojisine, teknik kapasitesine ve faydasına dayanmaktadır. Bu nitelikler, kripto para birimi kullanıcılarını THORChain ağına çeken şeydir. İlgili güncellemeler, yükseltmeler ve yol haritası geliştirmeleri de bir proje olarak THORChain’in değerine katkıda bulunur. Örneğin, THORChain ana ağının Nisan 2021’de piyasaya sürülmesi, projeye daha fazla değer katan ilgili bir yol haritası güncellemesiydi.

THORChain’in gerçek değeri, çoğunlukla oynaklık nedeniyle piyasa fiyatıyla eşleşmeyebilir. RUNE’nin fiyatı, trendin tersine çevrilmesine ve zaman zaman öngörülemeyen artış ve düşüşlere tabidir, bu da RUNE fiyatının kısa bir zaman diliminde yükselip düşebileceği anlamına gelir.

THORChain (RUNE) Güvenli Mi?

THORChain ağı, Proof of Stake protokolü ve bir BFT biçimi olan Tendermint aracılığıyla güvence altına alınmıştır. Ağ, Tendermint üzerinde çalışan Cosmos SDK’sı üzerine kurulmuştur. Tendermint, Düğümlerin ve ağ üzerindeki tüm işlemlerin geçerliliğini sağlayarak zincirler arası köprülerin güvenliğini sağlar.

Ağın güvenliği, ağ işlemleri ve işlemleri için anında kesinlik sağlayan doğrulayıcı olarak hareket eden en az 100 Düğümü denetleyen yenilikçi bir BFT Proof of Stake mekanizmasının kullanılmasıyla sağlanır. Sistem ayrıca Düğümlerin faaliyetlerini izler ve kötü niyetli faaliyetler durumunda cezalandırılan kötü niyetli Düğümleri takip ederken, diğer Düğümler ödüllendirilir.

THORChain (RUNE) Nasıl Kullanılır?

THORChain ağını, ETH, BTC, LTC, Binance Smart Chain’den kriptolar ve daha fazlası gibi kripto para birimlerini değiştirmek için bir DeFi köprüsü olarak kullanabilirsiniz. Kullanıcılar ayrıca RUNE’u stake etmek ve kriptoları likidite havuzlarına yatırmak için THORChain’e erişebilir. Ağ üzerinde kripto para birimi fonları ödünç verebilir ve ödünç alabilirler, bu da THORChain’i sağlam likidite ile sorunsuz alışverişler sunan oldukça kullanışlı bir DeFi protokolü haline getirir.

eey

RUNE stake edilebilir, doğrulayıcı olarak işlev görecek Düğümleri bağlamak için kullanılabilir ve ayrıca anında çift takas sisteminde yerel olmayan kriptoları değiştirmek için kullanılabilir. RUNE, fonlarına dayalı olarak getiri elde edebilen bahisçilere ödüllendirilir ve ayrıca doğrulayıcı Düğümleri ödüllendirmek için bir teşvik olarak kullanılır.

THORChain (RUNE) Fiyatı Nedir?

Rune Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi $ 289,142,191 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 1,807,518,633 dolar seviyesinde.

THORChain (RUNE) Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RUNE $ 5.38 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ekim ayı itibariyle RUNE tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 20 dolarla kaydetti. Bununla birlikte RUNE yılın en düşük seviyesini ise 0,5 dolarla belirledi.

THORChain (RUNE) Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 RUNE 175,07 TL TL’den işlem görüyor. RUNE fiyatı son 24 saat içerisinde -2.62% değişim gösterdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala