bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 71,238.09 2.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,593.20 2.00%
bnb
BNB (BNB) $ 585.61 1.99%
solana
Solana (SOL) $ 187.93 2.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622411 0.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655717 2.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217181 16.92%

Thodex’in Kurucusu Fatih Özer Yakalandı!

thodexin kurucusu fatih ozer yakalandi 1

Binlerce kişinin dolandırıldığı Thodex borsasının kurucusu Fatih Özer, bir süredir Arnavutluk’ta kaçak olarak bulunuyordu. Arnavutluk polisi, Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandığını açıkladı.

Thodex’in Kurucusu Arnavutluk’ta Yakalandı

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında gelişmeler gelmeye devam ediyor. Thodex davasında bir süredir kaçak şekilde Arnavutluk’ta olduğu bilinen kurucu Faruk Fatih Özer sonunda yakalandı. Milyonlarca kullanıcıyı dolandırarak 356 milyon dolarlık vurgun yapan Fatih Özer hakkında birçok kişi suç duyurusunda bulunmuştu.

Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta Vlora’da yakalandığını aktardı. Bledar Çuçi, Fatih Özer’in kimliğinin biyometrik sonuçlar ile teyit edildiğini iletti.

thodexin kurucusu fatih ozer yakalandi

Yaşanan gelişmelerin ardından Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı.

Thodex’e yönelik soruşturmada aralarında Fatih Özer’in de bulunduğu 21 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmış ve Özer için 3 suçtan 40 bin 564 yıla kadar hapis istenmişti.

Ayrıca hatırlatacak olursak geçtiğimiz mayıs ayında Vergi Denetim Kurulu’na istediği evrakları teslim etmediği ve yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı belirtilen Özer hakkında ikinci “Vergi Usul Kanunu’na muhalafet” suçundan yeni bir dava daha açılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Arnavutluk’ta yakalanan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in iadesi hakkında açıklama yaptı:

Süreç, oradaki mahkemenin ne zaman olacağı ve çıkacak karara bağlı. O karar çerçevesinde biz bu iadeyi bekliyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala