bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,315.83 6.21%
bnb
BNB (BNB) $ 600.31 1.06%
solana
Solana (SOL) $ 143.52 5.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523255 1.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474404 4.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150042 3.36%

Thodex Davasında Duruşmalar Devam Ediyor

Thodex Davasinda Duruşmalar Devam Ediyor1

Thodex davasında kayıplara karışan Faruk Fatih Özer hakkında yapılan soruşturmalar devam ederken bir gelişme daha yaşandı. Milyonlarca kullanıcıyı dolandırarak 356 milyon dolarlık vurgun yapan Faruk Fatih Özer hakkında “Vergi Usul Kanunu’na muhalafet” suçundan açılan yeni davada mahkeme kararını verdi.

Thodex Davasında Duruşmalar Devam Ediyor

Thodex Davasında Mahkeme, Özer’e Yakalama Kararı Çıkardı

356 milyon dolarlık vurgun sonrası kayıplara karışan kripto borsası Thodex‘in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında gelişmeler gelmeye devam ediyor. “Örgüt kurma ve yönetme”, “Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan 40.540 yıla kadar hapisi istenen Özer’in yeni bir davası daha gündeme geldi. Vergi Denetim Kurulu’na istediği evrakları teslim etmediği ve yıllar önce vergi kaçırmaya başladığı belirtilen Özer hakkında ikinci “Vergi Usul Kanunu’na muhalafet” suçundan yeni bir dava daha açıldı.

İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşmada Özer’in avukatları beraat talep etti:

“Müvekkilimiz şuan yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re’sen terk edilmiştir. Vergi Denetim Kurulu’nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur. Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yok”

Ancak mahkeme, Özer’in dinlenmesine yönelik işlemlerin gerçekleşmediğini vurgulayarak yakalama kararı çıkarılmasında karar kıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala