bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,890.12 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.10 3.61%
bnb
BNB (BNB) $ 608.54 0.22%
solana
Solana (SOL) $ 146.27 7.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524462 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470621 5.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149785 7.55%

The Graph (GRT) Neden Yükseliyor?

The Graph GRT

Blockchain teknolojisinin gelişmesiyle birlikte küresel olarak web 3.0 çalışmaları hız kazanırken, Oracle ve veri sağlayıcıları güvenilir bilgi paylaşımı ve aktarımı sağlamak için giderek daha önemli bir gelişme sektörü haline geliyor. Graph (GRT) ise alt grafikler olarak bilinen açık API’lerin oluşturulması yoluyla Blockchain teknolojisinin veri yönetimi ve alımı ile entegrasyonuna öncülük eden bir protokol olarak karşımıza çıkıyor. Peki The Graph (GRT) neden yükseliyor?

The Graph (GRT) Neden Yükseliyor

CoinMarketCap verilerine baktığımızda GRT’nin son 24 saat içerisinde yüzde 20’ye yakın bir artış yakaladığını görüyoruz. Diğer taraftan bu artış, hafta başı baz alındığında neredeyse yüzde 30‘lara çıkıyor. Bu noktada GRT’nin fiyat artışının altında yatan üç neden var. İlki, Graph ana ağının Ethereum’a devam eden göçü. Projelerin merkeziyetsiz ağa geçmesine ve Ethereum ağına taşınmasına yardımcı olacak hibelerin başlatılması, gözlerin projeye dikilmesine sebep oldu.

Bu noktada alt grafiklerin, API’ler olarak da bilinen, verileri daha erişilebilir kılmak için tasarlanmış ve dünyanın tüm genel bilgilerinin küresel bir grafiğinde oluşturulabilen açık uygulama programlama arayüzler olduğunu da belirtelim.

Son olarak haberimizin yazımı itibarıyla GRT 0.42 dolardan alıcı buluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala