bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,005.88 6.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.32 4.28%
bnb
BNB (BNB) $ 583.88 4.01%
solana
Solana (SOL) $ 143.98 4.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528106 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465448 3.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150291 13.61%

Tether, bazı Blockchain ağlarındaki USDT desteğini askıya alıyor

tether bazi blockchain aglarindaki usdt destegini askiya aliyor

Stablecoin devi Tether, belirli Blockchain ağlarındaki USDT desteğini kademeli olarak sona erdireceğini açıkladı. Bu karar, bazı blok zincirlerinde yeterli kullanıcı ilgisinin olmaması üzerine alındı.

Tether’den USDT İçin Yeni Beklenmedik Hamle

Stablecoin sağlayıcısı Tether, birkaç ana Blockchain ağındaki USDT desteğini askıya alıyor. Tether’in yaptığı son açıklamada, “Belirli bir blok zincirinin güvenlik, kullanıcı deneyimi ve istikrarını sürdürmek için gereken güvenlik, destek, uygunluk ve düzenleyici denetim konularını sürekli olarak inceliyoruz.” ifadesi kullanıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Eğer bir Blockchain ağı belirli bir zaman diliminde yeterli ilgi görmüyorsa ve kullanım istatistikleri olumlu bir yönde ilerlemiyorsa, bu zincirin desteklenmesi hem maliyetli hem de potansiyel olarak riskli hale gelebilir.

Tether, “Bu bağlamda, Tether, Kusama, Bitcoin Cash SLP ve Omni Layer dahil olmak üzere bazı platformlardaki desteğini sonlandırmaya karar vermiştir” açıklamasını yaptı. 17 Ağustos tarihinden itibaren Tether, USDT-Omni, USDT-Kusama ve USDT-BCHSLP sürümlerinin yaratılmasını durdurduğunu belirtti. Bununla birlikte, kullanıcıların sahip oldukları token’leri bir sonraki yıl boyunca rahatça kullanabileceklerini ve Bitfinex gibi borsalar üzerinden diğer versiyonlara dönüştürebileceklerini vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala