bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,690.33 0.54%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.40 0.67%
bnb
BNB (BNB) $ 616.44 2.49%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 1.77%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529711 1.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473631 1.46%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152217 1.16%

Terra (LUNA), Yeni ATH Belirledi! Shiba Inu’yu Geride Bıraktı

terra luna yeni ath belirledi shiba inuyu geride birakti 2

Terra Blockchain‘i üzerinde oluşturan yerel tokeni LUNA, bugün erken saatlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. LUNA, CoinMarketCap verilerine göre; 64.87 doları gördü.

Terra (LUNA), ATH ile Shiba Inu’yu Geçti

Terra (LUNA) ATH’ye ulaşmasının ardından kripto para birimi son 24 saatte yüzde 14 oranında bir artış gösterdi. Yaşanılan bu son artış ile beraber; LUNA‘nın piyasa değeri 25 milyar doları aştı. Mike Novogratz destekli kripto para birimi, bu yükselişle birlikte Shiba Inu (SHIB)‘yu geride bırakarak CoinMarketCap’te 12. sıraya yerleşti. Popüler meme kripto para birimi ise 13. sırada yer alıyor.

terra luna yeni ath belirledi shiba inuyu geride birakti

Terra, çeşitli fiat para birimlerine sabitlenmiş bir dizi algoritmik sabit para sunan bir Blockchain platformu. LUNA tokenının bu sabit paraların fiyat istikrarını sağlamaktan sorumlu olduğunu da belirtelim.

Ayrıca LUNA fiyatı, TerraUSD (UST) stablecoin’inin büyümesinden de faydalanıyor. Doğrulayıcılar, işlemleri doğrulayabilmek için Luna’yı paylaştıyor ve çeşitli yönetişim kararlarına oy vermek için kullanıyor. Verilere göre Terra, 12,84 milyar dolarlık akıllı sözleşme pazarında yüzde 4,69 paya sahip.

Eylül ayının sonlarında Terra, diğer Blockchain’ler ile birlikte çalışabilirliği sağlayan Columbus-5’i güncellemesini gerçekleştirdi. Yapılan bu güncellemenin ardından Terra‘nın kripto para birimi LUNA fiyatı artmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala