bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,863.11 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.32 2.67%
bnb
BNB (BNB) $ 553.09 3.78%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 4.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501225 2.54%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455748 2.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15088 1.47%

Tencent, Sanal Gerçeklik Planını Değiştirdi

tencent sanal gerceklik planini rafa kaldirdi

Tencent Holdings, artan maliyetler ve metaverse birimindeki işten çıkarmalar nedeniyle sanal gerçeklik donanımı planında değişikliğe gitti. Dev oyun şirketinin haziran ayında kurulan ‘genişletilmiş gerçeklik’ (XR) biriminde 300 kişi çalışıyordu. Şirketin hem sanal gerçeklik yazılımı hem de donanımı oluşturmak planları bulunuyordu.

Tencent’in Sanal Gerçeklik Planında Değişiklik

Reuters’in haberine göre Tencent’in strateji değişikliğinde büyük miktarda yatırım ihtiyacı etkili oldu. Sektörde hızlı kârlılık elde etmedeki zorluklar da plan değişikliğindeki etkenler arasında yer aldı. XP projesinin 2027 yılına kadar kârlı hale gelmesinin beklenmediği ifade edildi. Tencent, sene başında donanım hamlesine yönelik oyun telefonu üreticisi Black Shark’ı satın almayı planlamıştı. Bu satın alma birimde bin kişilik genişlemeye yol açacaktı. Habere göre Tencent’in metaverse personelinin çoğuna başka fırsatlar aramaları tavsiye edildi. Şirketten yapılan açıklamada XR biriminin dağıtılmadığı ancak planların değiştiği kaydedildi.

tencent sanal gerceklik planini degistirdi1

Tencent, artan maliyetler nedeniyle metaverse ile arasına mesafe koyan ilk şirket değil. Yakın zaman önce Microsoft da 2017 yılında satın aldığı sanal gerçeklik platformu AltspaceVR‘ın 10 Mart itibarıyla kapanacağını duyurmuştu. Microsoft, 10 bin kişiyi işten çıkarma kararının AltspaceVR’ı kapatacağını açıklanmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala