bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,595.31 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,167.05 1.28%
bnb
BNB (BNB) $ 616.23 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 147.75 0.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530231 0.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474008 0.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152333 0.42%

Metaverse Arazilerinin Geleceği Var Mı?

metaverse arazilerinin gelecegi var mi

Kripto para dünyasının boğa sezonunda en çok konuştuğu başlıklardan biri olan Metaverse arazileri, sessiz bir bekleyişe geçti. Mark Zuckerberg’in Meta hamlesi ile baharını yaşayan Metaverse, milyonlarca kişi için yeni bir yatırım kapısı olarak görüldü. Decentraland, Sandbox gibi projelerin ön plana çıktığı bu dönemde, arazilere kısa sürede milyarlarca dolar yatırım yapıldı. Araziler, büyük hayallerle küresel bir furyaya dönüşürken, Türkiye bu alandaki en aktif ülkeler arasında yer aldı. Adidas, Nike gibi kurumsal şirketlerin dahil olması ise sektöre olan inancı perçinledi ve sanal arsalar kapış kapış gitmeye başladı. Yüksek talep arsaların fiyatlarını şişirdi. Bitcoin’in 69 bin dolardan geri çekilmeye başlaması ve kripto kışı Metaverse sektörünü de olumsuz etkiledi. Piyasada yaşanan düşüşler ile birlikte sanal arsa fiyatlarında ciddi kayıplar yaşandı. Peki Metaverse arazilerinin geleceği var mı? Kullanım alanları nelerdir? The Sandbox Kurucu Ortağı Sebastien Borget ve Decentraland Kreatif Direktörü Sam Hamilton yanıtladı.

Coinkolik’ten Özgür Umut Demirci’nin haberine göre 2022 yılında 1.4 milyar dolara yakın bir satış seviyesine ulaşan Metaverse arazilerinin, gelecek yıllarda daha fazla benimseneceği öngörülüyor. The Sandbox Kurucu Ortağı Sebastien Borget, Metaverse ile dünyadaki tüm sektörlerin güçleneceğini ileri sürdü. Web3 ile paralel değerlendirmede bulunan Borget, “Metaverse, oyun ve eğlenceden eğitime, işe, ticarete ve sosyalleşmeye kadar tüm sektörleri güçlendirecek. Milyonlarca insan kendi Avatarlarını yaratırken; daha sosyal ve sürükleyici deneyimleri keşfetmeye başlarken, hem sosyal hem de teknolojik bir devrim yaşanıyor. Web3 ve Metaverse; herkesin, yaşamak istediği deneyimleri seçebileceği, dijital bir hayal dünyası keşfetmesini sağlıyor. Metaverse’e daha fazla oyuncu girdikçe ve ekosistem olgunlaştıkça yaratıcılarımızın ekonomisi ölçek kazandıkça, hem eğlence hem de para kazanma açısından daha büyük getiriler görmeye hazırız” ifadelerini kullandı. Decentraland Kreatif Direktörü Sam Hamilton ise “Metaverse, gelecekte sosyal faaliyetlerin, iş ve eğitimin 3 boyutlu bir dijital ortamda gerçekleştirileceği, internetin bir sonraki halidir” değerlendirmesinde bulundu.

metaverse arazilerinin gelecegi var mi2

Metaverse Arazileri Nerelerde Kullanılacak?

Metaverse arazilerinin gelecekte nasıl kullanılacağına ilişkin Sebastien Borget, “The Sandbox platformu hala Beta aşamasında olduğundan ve çok aktif bir şekilde geliştirildiğinden, etkinlikleri ve sezonlarda yayına giren markaları ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği özenle seçiyoruz. Bu, katılımı artırmak ve kaliteye odaklanmak için gerekli bir ilk adımdı. Bu yılki ana hedefimiz, LAND sahiplerinin LAND’larında içerik yayınlayabilmeleri ve oyun, sanat, sosyal, moda, müzik ve diğer deneyimler yoluyla oyuncuları çekmek için para kazanma avantajlarından yararlanabilmeleridir” dedi. Sam Hamilton, henüz daha yolun başında olduklarını ve sektörün gelişmeye devam edeceğini ifade etti. Ayrıca Hamilton, Decentraland’ın sorunları aştığını ve Genesis City’nin yüzde 50’den fazlasını inşa ettiklerini sözlerine ekledi.

Kurumsalların İlgili Yüksek

Borget, kurumsalların sanal arsalara yaklaşımlarını da değerledirdi. Platforma katılan kurumsallar hakkında konuşan Borget, dünyanın birçok bölgesinde, farklı sektörlerde 400’den fazla marka ve şirketle ortaklık kurduklarını belirtti. Yönetici, bu şirketlerin içerik ve yaratıcılık açısından metaverse’ün potansiyelini farkında olduklarına dikkat çekti. Hamilton da geleceğe hazırlanan şirketlerin halihazırda bir Metaverse stratejisi olduğunun altını çizdi. Hamilton’a göre, küresel şirketler Metaverse konusunda da hazırlık yapmak istiyorlar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala