bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,739.88 0.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,244.77 1.70%
bnb
BNB (BNB) $ 605.47 0.36%
solana
Solana (SOL) $ 157.17 0.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547438 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.502532 1.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163062 2.56%

Telcoin (TEL) Nedir?

telcoin nedir

Telcoin (TEL), kullanıcılarına mali değer aktarımı hizmetleri sunan merkezsiz bir platform şeklinde tanımlanabilir. Ethereum blockchain’ine dayandırılan Telcoin platformu havale işlemlerini yeniden tanımlamayı hedefliyor. Telcoin ekibi bu sayede kripto paralar, blockchain teknolojisi ve telekomünikasyon sektörü arasında bir köprü olmayı hedefliyor.

“Telefonlarda yeniden şekillenen havale işlemleri”, Telcoin ekibi sunduğu hizmeti tam olarak bu şekilde ifade ediyor. Ethereum ağına inşa edilen Telcoin, merkezsiz bir kripto para ve havale platformu olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Telcoin ekibinin esas gayeleri arasında blockchain’i telekomünikasyon sektörünü sorunsuz bir şekilde bir araya getirmek var. Bu sayede Telcoin küresel finansal sistemde vazgeçilmez bir yere sahip olmak istiyor.

TElcoin

Tüm dünyada aktif olarak kullanılan telefonların sayısı aktif banka hesaplarının sayısının yaklaşık beş katına karşılık geliyor. Telcoin ekibi aradaki bu farkın oldukça dikkat çekici olduğunu belirtiyor. Öte yandan küresel finansal sistemde gerçekleşen milyonlarca havale işlemine bazı geleneksel aracı kuruluşların öncülük ettiğini görüyoruz. İşte Telcoin bu kuruluşların tarafların arasından çıkarılmasını buna rağmen havale işlemlerinin gerçekleşebilmesini istiyor. Üstelik de bu işlemleri eskiden olduğundan daha ucuz, hızlı, etkili ve güvenli bir şekilde yapabilmeyi mümkün hale getiriyor.

Geleneksel finansal sistemde yer alan bir kullanıcı, bir para transferi işlemi gerçekleştirmek istediğinde bu işlem için yüksek ücretler ödemek zorunda kalabiliyor. Bu ücreti, işlemi tamamlamak için altyapı hizmeti sunan aracı kuruluşun kullanıcılara yansıttığı bilinen bir gerçek. Telcoin platformu kullanıcıların havale işlemleri için herhangi bir kuruluşa ihtiyaç duymamalarını sağlıyor. Bu sayede herkes için daha kaliteli bir para transferi sürecinin mümkün hale geldiğini görüyoruz.

Telcoin (TEL) ne zaman çıktı?

Telcoin (TEL) projesi ilk olarak 2017 yılında Paul Neuner ve Claude Eguienta tarafından Singapur merkezli olarak başlatıldı. İkilinin projeyi gerçekleştirmelerinin nedeni kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede para transferi işlemi gerçekleştirebilmeleriydi. Telcoin projesinin başında yer alan isim Neuner, proje hayata geçmeden önce uzun yıllarını telekomünikasyon alanına harcamış birisi olarak biliniyor. Bu isim daha sonra sahip olduğu tecrübeyi blockchain teknolojisinin sunduğu avantajlarla buluşturmak istedi. Telcoin projesinden önce çeşitli blockchain projelerinde de yer alan Neuner daha sonra bu yenilikçi projeyi başlattı. Neuner’in yer aldığı projeler arasında telekomünikasyon güvenliğiyle ilgili dikkat çekici isimler de yer alıyor.

Telcoin3

Telcoin (TEL) Fiyatı Nedir?

Telcoin platformunun kripto paracı TEL token’lerin fiyatıyla ilgili güncel verileri aşağıdaki başlıklarda bulabilirsiniz. Projenin tanıtıcı evraklarında yer alan verilere göre TEL token’lerin toplamda 100 milyar adet piyasaya sürülmesi planlandı. Halihazırda dolaşımda bulunan TEL token sayısı ise bu miktarın %55’lik bir dilimi olan 54,6 milyar token’e denk geliyor. Telcoin platformunun kullanıcıları TEL token’leri platformda gerçekleştirdikleri tüm işlemler için kullanıyor. Buna göre TEL token’lerin oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Telcoin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Telcoin 0,101916 TL TL’den işlem görüyor. Telcoin fiyatı son 24 saat içerisinde -1.20% değişim gösterdi. Telcoin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 1,125,484 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 243,041,967 dolar seviyesinde.

Telcoin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 Telcoin Coin $ 0.00313 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle Telcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,064483 dolarla kaydetti. Bununla birlikte Telcoin yılın en düşük seviyesini ise 0,00006474 dolarla belirledi

telcoinn

Telcoin (TEL) Nasıl Çalışmaktadır?

Telcoin (TEL) nedir sorusunun yanıtını daha detaylı ve net bir şekilde verebilmek adına platformun ne şekilde çalıştığına yakından bakalım. Platform tarafından kullanıcılara sunulan hizmetlerden birkaçını şu şekilde sıralayabiliriz: Anlık transfer gerçekleştirebilme, mobil kolaylıklar, kolay ulaşılabilirlik, güçlü ve güvenli bir ağ platformu.

Telcoin, Ethereum (ETH) blockchain’i üzerinde çalıştırılan bir kripto para platformu şeklinde karşımıza çıkıyor. Proof of Concept (kavram kanıtı) algoritmasından faydalanan Telcoin platformu onaylayıcılara (validator) ağında yer vermemiş. Bu algoritma sayesinde işlemlerin istikrarlı bir şekilde gerçekleşebilmesi mümkün hale geliyor. Proof of consept’e göre ağda gerçekleşen işlemlerin gerçek hayatta olup olmadıkları doğrulanıyor.

Platformun temel çalışma alanı olarak havale işlemlerini gösterebiliriz. Blockchain’den güç alan ve üzerinde bulunduğu Ethereum ağını daha ölçeklenebilir bir hale sokan Telcoin, kullanıcılarına daha ucuz, hızlı ve güvenli havale olanakları sunuyor. Üstelik kullanıcı dostu ara yüzü ve proje ekibi tarafından uygulanan çeşitli teşvik programları platformu daha dinamik bir hale getiriyor. Bu durumun sonucunda TEL token’lerin daha yüksek bir işlem hacmine sahip olmayı başardığı çıkarımını yapmak yanlış olmayacaktır. Telcoin sayesinde telekomünikasyon sektörü merkeziyetsizlik fikrinin sunduğu bütün büyük avantajlardan faydalanabiliyor.

Telcoin (TEL) Nasıl Satın Alınır?

Telcoin platformunun kripto parası TEL token’leri satın almanın çok sayıda yolu bulunuyor. Her geçen gün daha fazla kullanıcı sayısına ulaşan kripto para borsaları, platformlarında listeledikleri token ve coin sayısını da artırmaya devam ediyor. TEL token sahibi olmak isteyen bir kullanıcı bunu birçok platform üzerinden gerçekleştirebilir. Bu borsalara örnek vermek gerekirse KuCoin, Uniswap, Indodax gibi platformları belirtebiliriz. TEL token’lerin henüz Binance, Bittrex ya da Coinbase gibi önde gelen borsalar tarafından listelenmemesi de bir hayli dikkat çekici. Böylesi bir listelenme durumu TEL token’i yeni kullanıcılarla buluşturabilecek bir potansiyeli ortaya çıkaracaktır. Ancak sürekli belirtmekte fayda var ki kripto para yatırımları yüksek risk içerir ve kullanıcıların bunu yaparken detaylı bir araştırma sürecini geride bırakmaları gerekir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala