bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Tayland Merkez Bankası CBDC için Kolları Sıvadı

Tayland Merkez Bankasi CBDC için Kollari Sivadi

CBDC’ler son dönemde düzenleyicilerin en büyük umudu. Kripto paraların getirdiği merkeziyetsizlik ile kontrolü elden bırakmak istemeyen merkez bankaları, en iyi alternatif olarak CBDC’leri görüyorlar. Bu noktada benzer bir politika izlemesi beklenen Tayland da yıl sonuna kadar CBDC testlerine başlamayı planlıyor.

Tayland Merkez Bankası CBDC için Kolları Sıvadı

Tayland Merkez Bankası Yıl Sonuna Kadar CBDC Testlerine Başlayacak

Küresel kripto para düzenleme çalışmaları sisli bir ortamda da olsa tüm hızıyla devam ediyor. Bazı ülkeler Çin örneğinde olduğu gibi kriptoya yasakçı bir politika ile yaklaşım CBDC’lerini öne çıkarırken, bazı ülkeler küresel kripto merkezi olmak için esnekliklerini korumaya çalışıyor. Bu noktada Tayland Merkez Bankası ise daha öncesinde CBDC çalışmalarına başlayacaklarını açıklamıştı.

Son olarak Bloomberg tarafından paylaşılan ve Tayland Merkez Bankasının henüz bir CBDC yayınlama planı bulunmadığını belirten bir açıklamada, “ihracın finansal sistem için faydaların ve ilgili risklerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini gerekiyor” sözleri yer aldı. Pilot uygulama, teknoloji ve tasarımın uygunluğunu değerlendirmeye yönelik bir çalışmanın parçası ve seçilen katılımcılarla sınırlı bir ölçekte gerçekleştirilecek.

Bununla birlikte açıklamada Tayland Merkez Bankası, projesinin teknolojik tasarım ve programlanabilirlik dahil olmak üzere sistemin verimliliğini ve güvenliğini değerlendireceği belirtildi. Bu test aşaması, Giesecke+Devrient tarafından geliştirilen teknolojiyi benimseyecek ve yıl sonunda başlayıp 2023 ortasına kadar sürmesi bekleniyor.

Bu yüzden yakın zamanda Tayland’daki kripto para baskılarının arttığını ve CBDC çalışmalarının hızlandığını düşündüğümüzde ülkenin CBDC odaklı bir kripto politikası izleyeceği düşünülüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala