bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,591.04 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.67 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 590.13 0.75%
solana
Solana (SOL) $ 154.05 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.540917 1.66%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453686 1.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.157158 3.50%

Starknet, sansüre takılmadan merkeziyetsizliği hedefliyor

Starknet varlik kopruleme

Ethereum katman-2 projelerinden Starknet yöneticisi Ilia Volokh, projenin gidişatı ve gelecek planları hakkında kripto basınına röportaj verdi.

Starknet Ürün Yöneticisi Ilia Volokh, şirketin ileride sansüre karşı önlemlerle projeyi daha sağlam hale getirmek istediklerini belirtti. StarkWare ağının Starknet’e geçiş için köprü görevi üstlenmeye devam ettiğinin altını çizen Volokh, kendilerine ait teknolojinin tamamen doğru işlediğini vurguladı.

“Ağ işleyişinin Starkware üzerinde toplanması kötü bir anlam ifade etmiyor. Starkware’in Ethereum doğrulayıcılarına ihtiyacı olduğu için geçersiz işlemler sonucunda para kaybı ihtimali yok.”

Bu sözlerinin ardından sansür ve merkezileşme durumlarına değinen Starknet yöneticisi, bu sorunların çözümü için platforma daha fazla insanın katılması gerektiği yorumunu yaptı. Proje yöneticisi blok üretimi, konsensüs protokolü ve katman-1 iletişimi projenin farklı bileşenlerini merkeziyetsiz hale getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Ilia Volokh, merkeziyetsiz hedefler doğrultusunda geliştirdikleri yeni bileşenler için çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Starknet, katman-2 ağında gerçekleşen işlemlerin güvenliğini sağlamak amacıyla Ethereum’u kriptografik kanıtlarda kullanıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala