bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,945.20 1.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,259.26 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 584.84 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 184.80 4.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.599399 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.416509 2.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134561 4.21%

Standard Chartered, altcoin ETF’leri için 2025’i işaret etti

standard chartered etf kripto

Standard Chartered analisti Geoffrey Kendrick, Solana ve XRP gibi altcoin’lerin spot ETF’lerinin 2025 yılında onaylanabileceğini aktardı.

Spot Bitcoin ETF’lerin onaylanmasıyla birlikte kripto sektöründe yeni bir dönem başladı. Kurumsallar, daha güvenilir ve daha işlevsel buldukları spot Bitcoin ETF’lere yatırım yaparak sektöre giriş yaptı. Artan talep, geleneksel finans devlerini de sektöre dahil etti.

Bitcoin’den sonra spot Ethereum ETF’ler de onaylandı. Ether’in de kabul görmesiyle birlikte gözler diğer altcoin’lere çevrildi. Standard Chartered’dan Geoffrey Kendrick, diğer kripto ETF’leri için 2025 yılını işaret etti.

kripto etf 2025

Spot ETF’ler altcoin’lere sekecek mi?

Standard Chartered analisti Geoffrey Kendrick, Solana, Litecoin, XRP ve Cardano gibi diğer altcoin’ler için spot ETF ihtimalini değerlendirdi.

Kendrick, spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmasının ETH ve benzeri kripto para birimlerinin menkul kıymet olmadığı anlamına geldiğini aktardı.

Bankacılık devinin analisti, ETH’nin ateşi yaktığını ve diğer altcoin’lerin de spot ETF’lerinin onaylanabileceğini savundu. Kendrick, bu ETF’lerin 2025’in hikayesi olacağını söyledi.

The Block’a demeç veren Kendrick, “Diğer coin’ler için de piyasalar nihai ETF statüsüne bakacak.” yorumunda bulundu. Analiste göre, ETH’nin menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması sebebiyle XRP’nin de önü açılacak. Bilindiği üzere SEC ve Ripple arasında XRP’nin kayıt dışı menkul kıymet olduğuna yönelik çetin bir dava süreci yaşanıyor.

Kendrick, bazı durumlarda altcoin’lerin ana fikrinin ETH’ye çok benzediğini dile getirdi. Bu nedenle analist, SEC’nin bundan sonraki süreçte altcoin’lere menkul kıymet olarak yaklaşmasının zor olacağını düşünüyor.

Standard Chartered analisti, ABD’de kripto için verilen desteğin de gerçek bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala