bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,817.83 5.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.02 3.48%
bnb
BNB (BNB) $ 583.99 3.29%
solana
Solana (SOL) $ 144.93 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529561 1.64%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466949 1.66%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149243 11.38%

Stakenet (XSN) Nedir?

Skatenet XSN Nedir

Stakenet (XSN), merkezsiz uygulamalar (dApps) için faaliyet veren açık kaynaklı bir Lightning Network ağıdır. Platformun kripto parası XSN coin’ler olarak biliniyor. Stakenet ekibinin hedefi kripto para kullanıcılarının faydalanması için dayanıklı ve merkezsiz bir zincirler arası platform meydana getirmek. Bu platformun sunduğu avantajlara, nasıl faaliyet gösterdiğine ve XSN coin’lere yönelik verilere içerik boyunca açıklık getiriyor olacağız.

Stakenet (XSN) projesi, zincirler arasında faaliyet vermek için tasarlanmış blockchain merkezli bir ekosistem meydana getiriyor. Bu ekosistem içerisinde Lightning Network ağıyla diğer masternode ağlarının ve merkezsiz uygulamaların (dApps) uyumlu bir şekilde işlev göstermesi hedefleniyor. Skatenet ekibi kullanıcılarına XSN Viper adı verilen bir donanımı da sağlıyor. Bu donanım sayesinde kullanıcılar Skatenet (XSN), Bitcoin (BTC) ya da Litecoin (LTC) için Lightning Network merkezleri kurabiliyor. Böylece ağdaki işlem ücretlerinin kolay bir şekilde tahsil edilmesi mümkün hale geliyor.

Skatenet nedir

Stakenet herhangi bir kuruluşa ya da tarafa ihtiyacın duyulmadığı bir ekosistem olarak dikkat çekiyor. Bu ekosistemde cold staking adı verilen bir hizmete de yer verilmiş ve ağın güvenliğini veya doğru şekilde işleyip işlemediğini masternode’lar sağlıyor. Bu sayede kripto para ekosistemine yüksek güvenlikli ve zincirler arası bir altyapının sunulması mümkün hale getiriliyor. Böylece son zamanların popüler programları merkezsiz uygulamaların daha iyi şekilde işlev göstermesi olanağı doğacak. Kripto para piyasasındaki kullanıcılar yalnızca Stakenet platformunu kullanarak diledikleri blockchain ağı üzerinde faaliyet gösterebilecekler. Tüm bu süreçler esnasında kullanılacak kripto para ise XSN olarak ifade ediliyor.

Stakenet (XSN) ne zaman çıktı?

Kullanıcılarına daha iyi hizmetler sunmak adına faaliyetlerine istikrarlı bir şekilde devam eden Skatenet (XSN) 2018 yılında sektördeki ilk çalışmalarına başladı. O günden bu yana, projenin yol haritasını başarıyla izlemeyi sürdüren Skatenet bir hayli büyük bir mesafe kat etti. Projenin kendi web sayfasında yer alan verilere göre Skatenet faaliyetlerine başlamadan önce çizilen yol haritasının %80’lik bir kısmı geride bırakıldı. Bu da proje ekibinin hedeflerine oldukça yaklaştığı anlamına geliyor. XSN coin’lerin başlangıçtan bu yana aldıkları yolu göz önünde bulundurduğumuzda ekibin ne derece iyi bir şekilde programa riayet edici davrandığını anlayabiliriz. Stakenet.io ekosistemi kendi topluluğu ve diğer gönüllüler tarafından yönetiliyor. Bunun yanı sıra projenin teknoloji ve geliştirme kısmıyla ilgilenen ve geliştiricilerden oluşan bir ekibin bulunduğunu da ifade etmemiz gerekiyor.

Stakenet (XSN) Fiyatı Nedir?

Stakenet platformunun yerel kripto parası XSN coin’lerin fiyatına ilişkin güncel verileri aşağıda yer alan başlıklarda bulabilirsiniz. Proje evraklarına göre piyasaya sürülecek toplam coin miktarı belirtilmemiş. İçeriğin hazırlandığı ana kadar dolaşıma toplamda 124 milyar XSN coin dahil edilmiş. Sınırlı sayıda platformda alınıp satılan XSN’lerin ulaştığı işlem hacmi ise dikkat çekiyor.

XSN nedir

Stakenet Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XSN Coin TL’den işlem görüyor. XSN Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. XSN Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

Stakenet Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XSN Coin dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ekim ayı itibariyle XSN Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu yaklaşık 0,74 dolarla kaydetti. Bununla birlikte XSN coin yılın en düşük seviyesini ise 0,06 dolarla belirledi.

Skatenet

Stakenet (XSN) Nasıl Çalışmaktadır?

Stakenet (XSN) platformunun ne şekilde işlev gösterdiğini daha iyi anlamak adına ekosistemin benimsediği konsensüs algoritmasından biraz bahsedelim. Skatenet tarafından geliştirilen ve Trustless Proof of Stake (TPoS) adı verilen bir konsensüs algoritması bu ekosistemin doğru çalışmasını sağlıyor. TPoS algoritması kullanıcıların herhangi bir aracıya ihtiyaç duymadan XSN coin stake etmelerini sağlıyor. Kullanıcılar Merchantnode’lardan birisine sahip olarak bu imkandan faydalanabiliyorlar. Bu node’ların bir tür stake node’u olarak faaliyet gösterdiğini anlamak çok da zor değil. Kullanıcılar cüzdanlarını kilitlemeden ve bakiyeleri eksiye düşmeden stake işleminde bulunabiliyorlar. Bu olanağı Stakenet tarafından geliştirilen TPoS algoritması sunuyor. Daha güzeli ise hiçbir aracı kuruluşa ya da detaylı sürece gerek kalmadan yalnızca Merchantnode sahibi olarak bu niteliklerde stake işlemi gerçekleştirmek mümkün hale getirilmiş. Proje hakkındaki teknik detaylara Stakenet’in web sayfasında yer alan tanıtıcı yazı üzerinden ulaşabilirsiniz. Bu sayede Stakenet projesinin getirdiği teknolojilerden ve sunduğu diğer avantajlardan da haberdar olabilirsiniz.

Stakenet (XSN) Nasıl Satın Alınır?

Stakenet platformunun kripto parası XSN coin’leri sınırlı sayıda platform üzerinden alıp satabilmek mümkün. Bu platformlar WhiteBIT, Bitfinex ve StakeCube adlı borsalar. Küresel ölçekte fazla tanınmadığını bildiğimiz bu platformlar üzerinden kullanıcıların XSN coin alıp satması imkanı sunuluyor. WhiteBIT borsası üzerinde XSN coin’ler için USDT ve BTC gibi kripto paralarla işlem çiftleri oluşturulmuş. Ayrıca aynı borsa üzerinde bir itibari para birimi olan USD ile de doğrudan XSN alıp satmak mümkün. Kullanıcıların kripto para alım satımı yaparken dikkatli davranmaları ve araştırmalarını detaylı bir şekilde yapıp böylesi yatırımlara kalkışmaları öneriliyor. Aksi halde ortaya zarar eden mağdur kullanıcılar çıkabilir. Bu durumda hem kripto para ekosistemine hem de kullanıcıların kendisine zarar verecektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala