bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,651.05 0.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,306.01 1.96%
bnb
BNB (BNB) $ 605.98 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 141.40 0.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517935 0.11%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468969 0.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149876 1.77%

Spot ETF onayı sonrası Bitcoin’de düşüş ne zaman sona erecek?

Bitcoin BTC Teknik Analizi 30 Haziran 2022

Bitcoin, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına onay vermesinin ardından yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Uzmanların büyük çoğunluğunun uyardığı “haber satışı” senaryosu gerçekleşirken kripto para analistleri BTC’nin bir sonraki hamlesini tahmin etmeye çalışıyor.

Yüz binden fazla takipçisiyle analizlerini paylaşan kripto para analisti Poseidon, yaptığı kötümser tahmin ile herkesi şaşırttı. ETF onayını bekleyen yatırımcıların 25 – 30 bin dolar bandında birikim yaptığını belirten analist, bankacıların kararı silmek için fiyatı aşağı çekeceğini iddia etti.

“Bitcoin fiyatı 30 bin dolara kadar düştüğü takdirde bankacılar yatırımcıların ellerindeki Bitcoin’leri satın alacak. Böylelikle yeni bir piyasa dibi oluşabilir. İkinci senaryoda ise BTC’nin 25 bin dolara kadar bir düzeltme hareketi yapabilir.”

Sosyal medyada binlerce takipçiye sahip olan fenomen ve analistlerin bir kısmı düşüş tahmini yapsa da olumlu beklentilere sahip uzmanlar da var. Yield App baş yatırım sorumlusu Lucas Kiely ve Dynamic AI CEO’su Christos Makridis, paylaştıkları ortak analizde Bitcoin fiyatının 50 bin veya 60 bin dolar sınırını aşacağını belirtti.

bitcoin-btc

“Küçük bir geri çekilme görecek olsak da sınırlı bir etki yaratacaktır. 50 bin dolar seviyesinin aşılması biraz zaman alabilir. Ancak Haziran ayına kadar Halving’in gerçekleşmesiyle fiyatın daha yüksek seviyelere ulaşmasını bekliyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala