bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,201.20 0.64%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.85 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 592.65 1.05%
solana
Solana (SOL) $ 154.02 5.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.53618 1.24%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465269 1.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162394 0.56%

Spot Bitcoin ETF’leri Coinbase’i zarara uğratabilir

Spot Bitcoin ETF'leri Coinbase'i zarara uğratabilir

Spot Bitcoin ETF’lerinin hisse senedi piyasalarında yer almasıyla kurumsal yatırımcıların kriptoyu daha sık tercih etme ihtimali sık sık dile getirilse de borsaların bu durumdan zarar görmesi muhtemel görünüyor. 

Leverage Shares’te kıdemli araştırmacı görevinde olan Sandeep Rao, Cointelegraph’ta kaleme aldığı araştırma haberinde Coinbase’in geçmiş bilanço raporlarına değindi. 

Rao’ya göre Coinbase, işlem ücretleri üzeirnden büyük miktarda gelir elde ediyor. Risk almak istemeyen kurumsal sermayedarların borsalar yerine ETF’ler üzerinden Bitcoin yatırımı yapması, şirket gelirlerinde büyük kayba yol açabilir.

ABD’nin en büyük kripto para borsasının 2023’te yayınladığı ilk üç bilanço raporunda karışık eğilimler göze çarptı. Coinbase, aylık işlem hacminde önemli ölçüde düşüşlerle karşılaştı. Üç çeyreğin toplamında elde edilen işlem geliri önceki yıla göre yüzde 51 düşerken aylık ortalama işlem yapan kullanıcı sayısı ise yüzde 16 geriledi. 

Bitcoin ETF riski

Günümüzde kripto yatırımcılarının, altcoinlere yatırım yapması için borsalardan başka bir alternatif olmasa da Coinbase’in işlem hacmi gelirlerinin büyük kısmının Bitcoin’e bağlı olması şirket üzerindeki soru işaretlerini arttırıyor.

Sandeep Rao’nun derlediği verilere göre Coinbase, komisyon gelirlerinin yüzde 37’sini sadece Bitcoin’den elde ediyor.

Uzman isim, bütün bu negatif görünüme karşın 11 Bitcoin ETF’inin sekizinin saklama hizmetleri için Coinbase’i tercih etmesini olumlu yorumluyor.

ABD’nin en büyük kripto para borsası, 2023’ün son çeyreğine dair bilanço raporunu 15 Şubat’ta paylaşacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala