bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,876.11 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,056.60 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 559.56 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 142.62 1.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514364 3.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.493109 7.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153653 1.03%

SKALE Network (SKL) Nedir?

skale network nedir

Skale Network (SKL) projesi, Ethereum ağındaki tıkanıklık ve ölçeklenebilirlik sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlıyor.

  • Skale Network bir katman-2 çözümü.
  • SKALE, bağımsız SKALE blockchain’i aracılığıyla güvenilir, yüksek verimlilikli, uygun maliyetli bir şekilde merkezsiz uygulama (dApp) dağıtımına olanak tanıyor.

TL:DR

SKALE, SKALE Chains olarak adlandırılan sınırsız sayıdaki blockchain ağından oluşuyor. Geliştiriciler sıfır gas ücreti karşılığında yüksek verim elde etmek adına merkezsiz uygulamalarını (dApps) Skale ağına taşıyabilir. Böylelikle Ethereum ağındaki avantajlardan faydalanabilirler.

Skale Network nedir?

SKALE, Ethereum ağındaki merkezsiz uygulamaların (DApps) büyümesini desteklemek amacıyla geliştirilen katman-1 ve katman-2 destekli hibrit blockchain ağı.

Geliştiriciler projelerini Skale Network blockchain’lerinden birine taşıyarak sıfır gas ücreti ile yüksek verimlilik elde edebilir.

2018 yılında Jack O’Holleran ve Stan Kladko tarafından kurulan SKALE, blockchain alanındaki genel kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor. Skale Network’ün vizyonu, blockchain uygulamalarını tüm kullanıcılar için hızlı, kolay ve ücretsiz hale getirmektir.

Ekran Resmi 2023 01 30 13.24.02
SKALE Network kurucuları. Kaynak: Arşiv

Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumlu blockchain’i sayesinde SKALE, NFT’lerin, oyunların, dApp’lerin ve daha fazlasının geliştirilmesini desteklemek amacıyla gas ücretsiz bir ekosistem oluşturuyor.

SKALE nasıl çalışır?

SKALE, kendi mutabakat mekanizmasını çalıştırırken Ethereum ile entegre bir şekilde çalışır. Bu tasarım ETH’nin proof-of-stake (PoS) ağından yararlanır ve SKALE’ninki ile birleştirerek yüksek hızlı, güvenli ve sıfır gas ücretli işlemler sunar. Ayrıca Web3 ve DeFi uygulamalarına maliyet ve performans açısından fayda sağlayarak Ethereum’un kitlesel olarak benimsenmesi için ölçeklendirme yeteneğine katkıda bulunur.

Çoklu zincir işlevselliği: SKALE çok zincirli bir ağdır. Birlikte çalışabilen ve EVM uyumlu sınırsız sayıda SKALE zinciri yaratılabilir. Böylelikle geliştiriciler projelerini Skale Network’e taşıyarak yüksek verimlilik, düşük gecikme ve işlem ücretlerinin keyfini çıkarabilir.

SKALE Network, Ethereum Sanal Makinesi’ni daha fazla akıllı sözleşmeye izin verecek şekilde ölçeklendiriyor. Örneğin kullanıcılar daha büyük dosyaları ağdaki node’larda depolamak için SKALE zincirlerini FileStorage akıllı sözleşmesi ile dağıtabilir. Zincirler arası mesajlaşma, token’lerin ve NFT’lerin farklı SKALE zincirleri arasında aktarılmasına da olanak sağlıyor.

SKALE Network’ün gelecekte çapraz zincirleri desteklemesi bekleniyor. Bu, SKALE Network’ün Ethereum dışında diğer akıllı sözleşme destekli blockchain’lere genişlemesi anlamına gelebilir.

Öte yandan SKALE Network’ü kullanmak isteyen geliştiricilerin Ethereum ağında akıllı sözleşme aracılığıyla sunulan bir modelle abonelik ücreti ödemesi gerekiyor. Elde edilen gelir ağdaki node’larla ve SKALE topluluğu ile paylaşılıyor.

SKALE node’ları, Ethereum’da önceden belirlenmiş miktarda SKL token yatıran ve ağın donanım gereksinimlerini karşılayan doğrulayıcılar tarafından çalıştırılıyor.

skale network dogrulayicilari
SKALE Network ekosistemindeki doğrulayıcılar

Ağa kabul edilen node’lar, bir veya daha fazla SKALE blockchain’ini destekleyebilirler. SKALE Manager, merkezsizliği sağlamak için her bir node’u 16 eş doğrulayıcıdan oluşan gruplara rastgele bir şekilde atar. Node’lar her ağ döneminin sonundaki performanslarına bağlı olarak, SKL tokenleri ile ödüllendirileceklerdir.

SKL nedir?

SKL, SKALE’nin platform token’i ve toplamda 4,27 milyar SKL’lik arza sahip. SKL, ERC-20 standardı ile geriye dönük uyumlu bir ERC-777 token’i.

SKL, SKALE zincir abonelikleri de dahil olmak üzere ağdaki ödemeler için kullanılıyor. Ağdaki doğrulayıcılar katkıları doğrultusunda SKL ödülleri kazanıyor.

Gelin SKL token’ın fiyatına, piyasa değerine, grafiğine yakından bakalım.

SKALE Network (SKL) coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SKALE Network coin 2,97 TL‘den işlem görüyor. SKALE Network fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. SKALE Network token’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

SKALE Network (SKL) coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 SKALE Network dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Ocak ayı itibariyle SKALE Network coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1,22 dolarla kaydetti. Bununla birlikte SKALE Network token yılın en düşük seviyesini ise 0.01966920 dolarla belirledi.

SKALE Network (SKL) coin grafiği

Anlık olarak güncellenen SKALE Network coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte SKALE Network’ün son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala