bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,323.23 3.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,144.01 2.52%
bnb
BNB (BNB) $ 608.04 0.07%
solana
Solana (SOL) $ 147.81 4.96%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527981 3.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475559 5.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151707 5.46%

Singapur Kripto Yasası İle Kuralları Sıkılaştırdı

singapur kripto yasasi ile kurallari sikilastirdi1

Singapur Kripto Yasası kabul edildi. Kripto firmaları için kuralları sıkılaştıran yasa, bazı yükümlülükler getiriyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, yeni mevzuat, yalnızca denizaşırı iş yapan sanal varlık hizmet sağlayıcılarının lisanslanmasını gerektirecek. Singapur’da, bu tür firmalar kara para aklama ve terörizmin finansmanına karşı mücadele için düzenlenmemişti. Bugün geçen yasa ile bu amaçlanıyor.

Singapur Kripto Yasası Firmaları Ülkeden Kaçırabilir

Ek sıkılaştırma, finansal düzenleyicinin kripto para alanındaki şirketleri, hizmetlerini halka tanıtmasını kısıtlayan hamlenin üzerine geldi. Singapur için temkinli yaklaşımının altını çizen yasa, ülkenin endüstriyi benimsemesinin geçici olduğu yorumlarına neden oldu.

Singapur, kripto para teknolojilerini memnuniyetle karşılıyordu. Ülke, Çin gibi diğer ülkeler doğrudan yasakları seçtiğinde sektörü düzenlemek için bir çerçeve başlattı. Bu arada, ülkede bulunan firmalar ciddi bir çekim merkezi oluşturan Dubai‘ye kayabilir.

Finansal Hizmetler ve Piyasalar Yasası‘ndaki diğer önemli maddeler ise şöyle oldu:

Singapur Para Otoritesi‘ne, finans endüstrisindeki kilit rolleri, faaliyetleri ve işlevleri yerine getirme konusunda uygun olmadığı düşünülen kişileri yasaklamak için daha fazla yetki verildi. Bunlara artık ödeme hizmetleri sağlayan ve risk yönetimi yürüten kişiler de dahil olacak.

Finansal kurumlara siber saldırılara maruz kalmaları veya hizmetlerinin kesintiye uğraması durumunda maksimum 1 milyon Singapur doları (737.050 dolar) tutarında daha yüksek ceza uygulanacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala