bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,458.27 0.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,146.89 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 609.77 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 144.34 1.89%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526522 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467778 1.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151242 0.42%

Seçim Sonrası Dolar, Euro ve Altın Beklentileri

secim sonrasi dolar euro ve altinT

Türkiye’de seçim için geri sayım başladı. Yatırımcılar tarafında da kur ile ilgili çeşitli beklentiler var. Türkiye, 2 gün sonra sandık başına gidiyor. Seçim tarihinin netleşmesiyle beraber piyasalarda hareketlilik arttı. “Seçim sonrası piyasayı neler bekleniyor” en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Biz de “Seçim sonrasında bu hareketlilik devam edecek mi? Seçim öncesinde ve sonrasında piyasayı neler bekliyor?” sorularının yanıtlarını aradık.

Daha önce Dolar ve Euro’nun Gözü Zirvede, Altın Yakın Takipte! haberinde de bahsettiğimiz üzere dolar, euro ve altında hareketlilik bekleniyor.

Dolar/TL’de Oynaklık Zirvede

“Seçim Sonrası Belirsizliğin Kalkması Farklı Senaryoda İncelenmeli”

Daha önce sektörün önde gelen isimlerine dolar, euro ve altının durumunu sorduğumuzda Erkan Öz “kim kazanırsa kazansın doların yönü kısa vadede yukarı doğru olacaktır diye düşünüyorum” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Kripto para uzmanı Türker Balkar’a seçim sonrasında dolar, euro ve altındaki durum hakkında açıklama yaptı.

Türker Balkar, bu seçimin sadece Türkiye’deki bizlerin değil, ülkemiz ile uzun süreli iş yapan, ülkemize yatırım yapan herkesin yakından takip ettiği bir seçim olduğunu dile getirdi.

Türker Balkar, BTCHaber’e seçim sonrasındaki piyasa durumu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Seçim sonrası belirsizliğin kalkması farklı senaryoda incelenmeli. Mevcut yönetim devamında düşük faiz kurgusu devam edeceği varsayımıyla geçici bir döviz talebi gelebilir. Mevcut yönetim değişiminde halihazırda izlenen düşük faizden dönüleceği beklentisi ile de dövizde geçici bir gerileme gelebilir. Buradaki geçici vurgusu her iki sonucun da aslında belirsizlik hamlelerinden kaynaklanacağı beklentisinde. Çünkü ekonomide kalıcı bir düzelme için daha uzun bir sürece ihtiyaç duyuyoruz.

“Her İki Sonuçta da Döviz Yönünde Kısa Süreli Bir Rahatlama”

Türker Balkar, yabancı raporların döviz kurunun yüzde 20 daha yukarıda olacağı beklentisi içerisinde olduğunu ve yüksek dövizin kriptolar gibi riskli varlıklara olan alım gücünü azalttığını da unutmamak gerektiğinin altını çizdi. Bununla beraber Balkar, seçim sonrası her iki sonuçta da döviz yönünde kısa süreli bir rahatlama olacağını düşünüyor.

İslam Memiş ise seçim öncesi BTCHaber’de bir yazı yayınladı. Memiş yazısında seçime yaklaşıldığı için volatilitenin oldukça yüksek olacağından bahsetti. Memiş seçim ile ilgili değerlendirmesini şu şekilde yaptı:

Bu hafta sağlıksız bir piyasa oluşabilir. Günlük bazda fiyatlar geniş bant aralığında dalgalanabilir. Bu hafta makas aralıkları biraz daha açılabilir. Gizli yatırımcılar bu haftayı iyi değerlendirir.

BTCHaber TV de konuşan Tunç Şatıroğlu ise piyasa hakkında değerlendirmede bulundu. Şatıroğlu seçim sonrası tablo ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

Finansal piyasalarda risk ve belirsizlik vardır. Böyle bir ortamda da yorum yapmak aslında çok zor. Bunun yanında dolar kuru uzun zamandır fazla artmadı. Sayın Cumhurbaşkanı yeniden seçilmiş olursa döviz kurunda kısa vadede fazla bir şey olmasını beklememeliyiz. Böylece resmi kur sabit kalmaya devam eder. Seçim sonrası kademeli bir normalleşme olabilir.

Tunç Şatıroğlu seçim sonrasında ons altında beklentisinin yüksek olduğunu dile getirdi. Özellikle yılın ikinci yarısında ons altının yükseleceği tahmininde bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala