bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,347.24 0.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,138.81 0.01%
bnb
BNB (BNB) $ 608.83 0.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.08 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529353 1.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470636 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150511 0.21%

SEC ve Ripple’dan Davanın Sonuçlanması Çağrısı

sec ve rippledan davanin sonuclanmasi cagrisi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Blockchain şirketi Ripple Labs arasındaki dava uzun bir süredir devam ediyor. SEC ve Ripple söz konusu bu davanın kısa süre içerisinde tamamlanması adına bir çağrıda bulundu.

SEC ve Ripple XRP Satışı Davasının Hemen Sonuçlanmasını İstiyor

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs, davayı denetleyen bir yargıcın davayı bir duruşmaya taşımadan karar vermek için yeterli bilgiye sahip olduğunu savunarak özet karar için başvuruda bulundu. SEC ve Ripple Labs’ın bu başvurusunun uygulanması durumunda uzun süredir devam eden SEC ve Ripple arasındaki davanın sonuçlanması beklenenden daha kısa bir sürede gerçekleşebilir.

Blockchain şirketi Ripple Labs ve SEC, federal bir yargıcın ya Ripple (XRP) kripto para birimine bağlı kripto şirketin federal menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğine karar vermesini ya da uzun bir yargılama gerektirmeden davayı reddetmesini istedi. SEC ve Ripple, New York’un Güney Bölgesi’nde, Bölge Yargıcı Analisa Torres’ten ekli belgelerde sunulan argümanlara dayanarak bir karar vermesi talebinde bulundu. Söz konusu belgeler kısa bir süre önce federal mahkemenin veritabanına gönderildi.

sec ve rippledan davanin sonuclanmasi cagrisi 2

SEC, Aralık 2020’de (eski SEC Başkanı Jay Clayton’ın görevden ayrılmasından bir gün önce) Ripple Labs, Ripple Labs CEO’su Brad Garlinghouse ve Yönetim Kurulu Başkanı Chris Larsen’e kayıt dışı menkul işlemlerinde Ripple (XRP) satışı yaparak 1.3 milyar doların üzerinde gelir elde ettiği iddiasıyla dava açtı. Ripple, XRP satışlarının ve ticaretinin, on yıldan uzun bir süredir menkul kıymet olup olmadığını belirlemenin bir yolu olarak hareket eden bir Yüksek Mahkeme davası olan Howey Testi’nin ilkelerini karşılamadığını ileri sürdü.

Taraflar, Ripple’ın XRP satışı yaparak menkul kıymetler yasasını ihlal edip etmediğine dair asıl meseleyi gerçekten dava etmeden, son iki yılda çeşitli keşif hareketleri sundu. Özel yargılama hareketi, tarafların mahkemeden SEC ya da Ripple’ın bir ihlal olup olmadığını bir şekilde kanıtlamak için yeterli olup olmadığına karar vermesini istedikleri anlamına geliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala