bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,727.27 3.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.68 5.97%
bnb
BNB (BNB) $ 561.50 5.04%
solana
Solana (SOL) $ 126.94 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.49433 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.434157 4.97%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133637 6.52%

Rusya Merkez Bankası’ndan Bitcoin Madenciliği için Yeni Hamle

rusya merkez bankasindan bitcoin madenciligi icin yeni hamle 2

Ukrayna işgaline devam eden Rusya, diğer ülkeler tarafından uygulanan yaptırımları aşmak adına kripto para birimlerini benimseme yolunda adım atıyor. Bu noktada Rusya Merkez Bankası, Bitcoin madenciliği ve uluslararası kripto ödemeleri için yeni kurumlar oluşturma planları yapıyor.

Rusya Merkez Bankası Cephesinden Yeni Kripto Hamlesi

Rusya, 2022 yılında başladığı Ukrayna işgalinden bu yana yürürlükte olan küresel yaptırımların üstesinden gelmek için daha fazla adım atıyor. Rus yerel basınında çıkan haberlere göre, ülkenin merkez bankası, kripto varlık madenciliği ve uluslararası ödeme hususunda yeni kurumlar oluşturacak.

rusya merkez bankasindan bitcoin madenciligi icin yeni hamle

Rus parlamentosunun odalarından biri olan Devlet Duması’ndaki bir toplantıda, Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, Rusya Merkez Bankası’nın bir pilot programda kripto para biriminin dış yerleşimlerde kullanılmasına izin vereceğini açıkladı. Rusya’nın bu hareketi henüz ülke genelindeki kripto ortamındaki bir değişiklik anlamına gelmiyor.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Guznov, gazetecilere merkez bankasının hükümetle şirketlerin nasıl faaliyet göstereceği konusunda görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi. Guznov açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Şu anda hükümetle, faaliyet alanlarının netleşmesi hususunda görüşmeler devam ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala