bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,193.00 0.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,134.75 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 581.87 0.24%
solana
Solana (SOL) $ 174.25 0.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523176 0.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483398 0.21%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155929 0.01%

PSG, Chiliz ile blokzincir dünyasında tarihe geçti

PSG, Chiliz ile Web3 dünyasında bir adım daha attı

Avrupa’nın en ünlü futbol takımlarından Paris Saint-Germain (PSG), Chiliz (CHZ) ile devam eden ortaklığını yeni hamlesiyle pekiştirdi.

Cointelegraph’ın haberine göre Chiliz kurucusu Alexandre Dreyfus, Paris Saint-Germain kulübünün Web3 sorumlusu Pär Helgosson ile Paris’te görüştü. Görüşme sonrasında PSG, fan tokenini listelediği Chiliz blokzincirinde doğrulayıcı olmayı kabul etti. Fransız futbol devi, bu gelişme ile birlikte blokzincir ağında doğrulayıcı rolü üstlenen ilk spor takımı olarak tarihe geçti.

PSG geri alım programını başlatıyor

Chiliz kurucusu Dreyfus, sosyal medya hesabında bir paylaşım yaparak haberi doğruladı. Kaynaklara konuşan PSG Web3 sorumlusu Helgosson, ağ üzerinden elde edilen gelir ile PSG tokenleri geri satın alacaklarını belirtti. Fransız futbol devi blokzincir üzerinde kendi kendine gelir üreten bir model oluşturmayı hedefliyor.

Helgosson, genişleyen Chiliz ortaklığının sonucu olarak PSG token sahiplerine yeni etkinlik ve ödüller sunmayı amaçladıklarının altını çizdi.

psg fan token

Duyurunun ardından büyük borsalarda işlem gören PSG fan token bir günde yüzde 6,50 değer kazanarak 3,68 dolara yükseldi. PSG, anlık olarak 3,90 doları gördü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala