bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,319.77 1.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.64 3.95%
bnb
BNB (BNB) $ 576.96 1.31%
solana
Solana (SOL) $ 166.67 4.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521712 0.46%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.480586 5.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153067 1.27%

PEPE’de gizem çözüldü: İşte şüpheli işlemlerin nedeni

pepe

Kripto piyasasına fırtına gibi giren PEPE‘deki şüpheli işlemlere ilişkin resmi açıklama geldi. PEPE topluluğuna yapılan açıklamada, üç eski üyenin projeden 16 milyon dolarlık token çaldığı belirtildi.

Gizemli işlemlerin nedeni belli oldu

Pepecoin (PEPE) projesinin multisig cüzdanındaki gizemli işlemler panik yarattı. PEPE’deki şüpheli işlemlerin kaynağı belli oldu. Projeden yapılan resmi açıklamada üç üyenin 16 milyon dolarlık PEPE çektiği ve borsalara gönderdiği ifade edildi.

Projenin anonim kurucu üyelerinden biri X’ten yaptığı açıklamalarla konuyu açıklığa kavuşturdu. Resmi Pepecoin hesabından da topluluk duyurusu yapıldı. Buna göre üç ekip üyesi multisig cüzdanından fon çaldı, daha sonra üç üye projeyi terk ederek kalan üyenin tam kontrolüne bıraktı.

Açıklamada, multisig cüzdanın işlem yapabilmek için 4 üyeden üçünün onay vereceği şekilde ayarlandığı belirtildi. Anonim kurucu üyesi, 3 ekip üyesinin multisig’e giriş yaptığını ve 26 trilyon multisig token’ının yüzde 60’ını çaldığını açıkladı. Üyelerin token’ları borsalara aktardığı ifade edildi.

pepe kripto piyasasinda hizli yukselisini surduruyor

3 üye projeden çekildi, kontrol bir üyeye kaldı

Üyelerin daha sonra kendilerini multisig’den çıkartarak PEPE ile ilişkilerini kestiği aktarıldı. 3 üyenin sosyal medya hesaplarını sildiğini de belirten anonim kurucu üyesi, “Bana ‘multisig güncellendi, artık tam kontrol sizde’ şeklinde bir mesajdan başka bir şey bırakmadılar” ifadesini kullandı.

Kurucu üye, X hesabının ve multsig’de kalan 10 trilyon PEPE’nin emin ellerde olduğunu söyledi. Kalan varlıkların yeni bir cüzdana aktarılacağı belirtildi. Nisan ayında piyasaya sürülen PEPE, adeta fırtına gibi bir performans sergilemişti.

Kalan tek PEPE üyesi, projenin büyük egolar ve açgözlülük ile kötü aktörlerin iç çekişmelerle boğuştuğunu söyledi. Kötü aktörlerin gittiğine göre PEPE topluluğu için doğru olanı yapacaklarını vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala