bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 57,462.40 4.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,915.21 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 547.73 3.88%
solana
Solana (SOL) $ 129.35 2.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511444 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444272 0.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.124878 5.59%

PayPal’ın stablecoin’i PYUSD’nin yıldızı merkeziyetsiz finansta parladı

ledger ve paypaldan abdde onemli ortaklik

Dünyanın en büyük ödeme hizmet sağlayıcılarından PayPal’ın piyasaya sürdüğü stablecoin PYUSD, merkeziyetsiz finans sektöründe öne çıkmaya başladı.

DeFi endüstrisinin popüler piyasa yapıcı platformu Curve’ün verilerine göre yakın tarihte oluşturulan PYUSD likidite havuzu, 3pool’un ardından üçüncü sırada yer aldı.

27 Aralık 2023 tarihinde oluşturulan likidite havuzu, PayPal’ın stablecoini PYUSD ve Frax Finance’in algoritmik stablecoin’i FRAX arasındaki akışa katkıda bulunuyor.

FRAXPYUSD isimli havuz, FRAX sahibi kullanıcıların elindeki tokenleri PYUSD ile değiştirmesinin ardından PayPal uygulamasında PYUSD kullanılmasına olanak tanıyor. Söz konusu likidite havuzu güncel verilere göre üçüncü sırada yer alsa da havuzdaki kripto varlıkların yüzde 80’i FRAX’tan oluşmaso nedeniyle dengesiz bir yapıya sahip olduğu görülüyor.

CoinDesk’e konuşan Frax Finance kurucusu Sam Kazemian, likidite havuzunun günlük ortalama 5,5 milyon dolar işlem hacmine sahip olduğunu belirtti. Geçtiğimiz Ağustos ayında piyasaya sürülen PayPal’ın stablecoin’i PYUSD, rakipleri Tether ve Circle’ın gerisinde kalsa da istikrarlı bir büyüme eğrisi gösterdi.

paypal pyusd

Kripto araştırma şirketi Kaiko’nun paylaşımına göre günlük PYUSD işlem hacimleri geçtiğimiz günlerde 8 milyon doların üzerine çıktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala