bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,545.83 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.13 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.40%
solana
Solana (SOL) $ 157.31 1.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.547643 0.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.499699 3.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162027 2.17%

OMG Coin Nedir? OMG Coin Yorum ve Geleceği

omg

OMG, ödeme sağlayıcıları için esnek ve etkili bir çözüm sunan merkezi olmayan bir ağdır. Ethereum için bir dApp olarak inşa edilmiştir .

Ethereum platformu üzerine inşa edilen OmiseGO’nun vizyonu, bir numaralı eşler arası kripto para birimi değişim platformu olmaktır. OmiseGO bir altcoinden çok daha fazlasıdır. Mevcut finansal kurumları ve metodolojileri bozmak amacıyla bir finansal platform olarak tasarlanmıştır. Hepsi bugün piyasadaki en popüler merkezi olmayan uygulama platformlarından biri olan Ethereum üzerine inşa edilmiştir .


OMG Coin Nedir?  

Omise adlı yerleşik bir ödeme işleme şirketi tarafından oluşturulan, daha önce OmiseGo olarak bilinen OMG Network, elektronik cüzdanların varlık verme ve takas etme şeklini kolaylaştırmak için OMG kripto para birimini kullanmayı amaçlıyor.

Buradaki fikir, dijital ödemelerin günümüzde çoğunlukla Venmo veya Alipay gibi tek ödeme platformlarında gerçekleşmesidir, yani para bir platformdan diğerine kolayca hareket edemez.

O zaman vizyon, Omise gibi ödeme ağlarının, kullanıcılar adına varlık ticareti yapmak, işlemler için likidite sağlamak ve tüm katılımcı ağlardaki varlıklar için gerçek zamanlı bir pazar görevi gören bir blok zincirinde transferleri kolaylaştırmak için OMG Ağından yararlanabilmesidir.

Ancak OMG Ağı, yalnızca kendi başına çalışacak şekilde tasarlanmamıştır. Aksine, Ethereum’un (ETH) üzerine inşa edilmiştir, ağındaki varlıklar Ethereum’un kripto para birimi eter tarafından desteklenebilir.

Omise, Ethereum ve OMG Network’ü kullanarak, e-cüzdan kullanıcılarının bu varlıkları, ister sadakat puanları, ister devlet para birimleri veya yeni kripto varlıkları olsun, özgürce hareket ettirebileceğini ve dönüştürebileceğini öne sürüyor.

OMG Ağının nasıl çalıştığını anlamak karmaşık olabilir ve ağın, ilk olarak 2017 teknik incelemesinde belirtilen teknolojileri geliştirmek için hala çalıştığını hatırlamak önemlidir.

2020 itibariyle, OMG Network, Ethereum’un halka açık test platformuyla etkileşim kurmak için tasarlanmış denetlenmiş sözleşmelerle halka açık bir test ağı yayınladı. 

OMG ekibinden daha fazla ayrıntı ve gelişme, resmi OMG Ağı blogunda bulunabilir. 

omisego front page.o

OMG Ağı’nı Kim Yarattı?

OMG Network, 2013 yılında kurulan Tayland merkezli bir ödeme işlemcisi olan Omise’nin bir yan kuruluşu olan Omise Go Pte Ltd. tarafından geliştirilmiştir. Daha önce Omisego olarak bilinen Omise, 1 Haziran 2020’de OMG Network olarak yeniden markalanmıştır.

Şirket, 2015 yılında blok zincirini işine nasıl uygulayabileceğini keşfetmeye başladı ve araştırma ve test yapmak için Omise Blok Zinciri Laboratuvarı’nı başlattı.

Ardından, 2017 yılında , OMG kripto para arzının %65’ini satarak kalkınmayı finanse etmek için 25 milyon dolar toplayan yeni bir şirket kurdu. Omise’nin Alipay ve McDonald’s gibi şirketlerle kurduğu ortaklıklar sayesinde OMG, ilgili yatırımcıları çekmeyi başardı.

OMG kripto para arzının yüzde yirmisi daha sonra gelecekteki ağ maliyetleri için ayrılırken, %9,9’u kurucu ekibi telafi etmek için ayrıldı.

OMG arzının ek %5’i, 0.1 ETH’den fazla Ethereum cüzdanı olan herkese dağıtıldı. OMG Network, bir Ethereum belirteci oluşturarak fonlarını artırdığı için bunu Ethereum ağına yapılan bir ödeme olarak çerçeveledi.

OMG Ağı Nasıl Çalışır?

Omise’nin vizyonu, OMG Ağı’nı (önceden OmiseGo blok zinciri) kullanarak birçok elektronik cüzdanı entegre etmektir.

Zamanla, ağa daha fazla e-cüzdan sağlayıcısı eklendikçe ve yayınladıkları kripto varlıklarının çoğu bir blok zincirinde değiş tokuş edilebildikçe, Omise, finansal sistemden dışlananlara bankacılık hizmetleri sağlamaya yardımcı olabileceğine inanıyor.

OMG Network

OMG Network, çeşitli e-cüzdanlar arasında varlıkların hareketini, bu e-cüzdanların mutlaka birbirlerine güvenmeleri gerekmeden temizlemeyi ve çözmeyi amaçlayan bir hisse kanıtı blok zinciridir.

Ağ ayrıca, e-cüzdan sağlayıcılarının siparişleri yayınlayabileceği ve çeşitli varlıklarla ticaret yapmak isteyen diğer taraflarla eşleştirilebileceği yerleşik bir ticaret motoru içerir.

Bu siparişler, Omise blok zincirinde belirli bir blok içinde tamamlanacak şekilde programlanabilir veya mevcut varlık fiyatlarına göre açık uçlu bırakılabilir.

OMG Network, Ethereum blok zinciri ve Bitcoin (BTC) üzerine inşa edilmiş bir ödeme teknolojisi olan Lightning Network ile birlikte çalışabilir olduğundan, tüm ödemelerin ağın merkezi olmayan borsasında gerçekleşmesi gerekmez.

omisego

OMG Ağı Ethereum’u Nasıl Kullanır?

OMG Network, Ethereum blok zinciri ile uyumlu hale getirmek için tasarlanmış bir dizi teknik özelliğe sahiptir. Örneğin, blok zincirindeki işlemleri doğrulayan tüm düğümlerin, Ethereum blok zincirinde düğümler olarak ayarlanması gerekir.

E-cüzdan sağlayıcıları ayrıca eter tarafından desteklenen yeni varlıklar oluşturabilir veya OMG Ağında belirli koşullara bağlı olarak Ethereum’da ether’i kilitleyen sözleşmeler oluşturabilirler. Sözleşmeler yürütülürse, bu fonların kilidi tekrar açılabilir ve orijinal sahiplerine iade edilebilir.

Buradaki fikir, e-cüzdanlar arasındaki ticaretin OMG Ağında yüksek bir hacimde gerçekleşebilmesi ve nihai işlemlerin nihayetinde Ethereum’da halledilmesidir.

OMG’yi Değerli Yapan Nedir?

OMG Ağı kullanıcıları, blok zinciri tarafından tamamlanan işler için ödeme yapmak için OMG kripto para birimi satın almalıdır.

Bu, bir OMG Ağ sözleşmesini her kullandığınızda, OMG’de ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelir; bu ödeme daha sonra ağdaki sözleşmeleri kurallara göre uygulayan düğümlere dağıtılır.

OMG blok zinciri, OMG kripto para birimini bir süre akıllı bir sözleşmede kilitleyerek “paylaşan”, doğrulayıcı olarak da adlandırılan bu düğümler tarafından korunur .

Sözleşme oluşturan kullanıcılar da bu sözleşmelerde OMG’yi kilitleyebilir. Kullanıcı kuralları çiğnemeye çalışırsa veya bir yükümlülüğü yerine getirmezse, bu OMG alınıp harcanamayacağı bir adrese gönderilebilir.

Bu, OMG kripto para biriminin toplam arzını azaltır ve belirteci kıt bir kaynak haline getirmeye yardımcı olur. OMG Ağı, hisse kanıtı kullandığından, yeni OMG, madencilik yoluyla dağıtılmaz.

Ağa yalnızca 140 milyon OMG jetonu sunulacak ve bunların 100 milyondan fazlası şu anda ekonomisinde dolaşımda.

what is omisego omg

OMG Coin Yorum ve Geleceği

Yatırımcılar, Omise’nin mevcut ortaklıklarının ve teknik vizyonunun platformu diğer e-cüzdanlar için çekici hale getirebileceğine inanırlarsa, OMG kripto para birimiyle ilgilenebilirler.

Ayrıca, OMG Ağı, Ethereum tabanlı bir uygulamanın erken bir örneği olduğu için, eterin başarısına zaten yatırım yapmış olan tüccarlar, onu bir tamamlayıcı olarak görebilirler.

Omise, OMG Network ile merkezi ve merkezi olmayan finansal ağlar arasındaki boşluğu doldurursa, OMG kripto para birimi uzun vadeli tüccarlar için de ilgi çekici olabilir.


OMG Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 OMG Coin 23,19 TL TL’den işlem görüyor. OMG Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 1.43% değişim gösterdi. OMG Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 13,650,148 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 99,882,010 dolar seviyesinde.

OMG Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 OMG Coin $ 0.712565 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Ocak ayı itibariyle OMG Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 2.49 dolarla kaydetti. Bununla birlikte OMG yılın en düşük seviyesini ise 0.6608 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala