bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

Nem (XEM) Nedir?

NEM coin nedir

Nem (XEM) işletmeler ve kullanıcılara çözümler sunan birçok uygulamanın oluşturduğu bir blockchain ekosistemi şeklinde tanımlanabilir. XEM coin ise bu ekosistemin yerel kripto parası olarak biliniyor. NEM ismi İngilizce New Economy Movement ifadesinin baş harfleriyle oluşturuldu. Bu ifadeyi dilimize “yeni ekonomi hareketi” şeklinde çevirmek yanlış olmayacaktır.

NEM yüksek performansa ve işletmelere sunulacak yenilikçi çözümlere odaklanmış bir akıllı sözleşme platformu olarak da nitelenebilir. Ethereum’a benzer bir yapıya sahip olan NEM, iki kademeli bir blockchain ağı şeklinde faaliyetlerini sürdürüyor. NEM platformunun JAVA programlama diliyle yazıldığı biliniyor. Nem ağı bünyesinde çoklu defterlere olanak sunuyor. Nem ana ağı, işlemlerine başladığı ilk andan  itibaren gelişimini hızla devam ettirmeyi başardı. Bunun yanı sıra Nem ağının akıllı varlıklar isminde bir kademesi de bulunuyor. Platform bu kademe sayesinde farklı değer saklama araçlarını destekliyor. NEM platformunun olmazsa olmaz bileşenlerinden birisi de Xem coin. Önem kanıtı (Proof of Importance) adlı bir algoritmadan faydalanan bu kripto para madencilik işlemlerinin sayesinde meydana geliyor.

NEM nedir

Nem nedir sorusuna daha detaylı bir yanıt verebilmek için platformun ne şekilde çalıştığını yazının devamında inceleyeceğiz. Nem’e atfedilen tanımlamalardan birisi de platformun dağıtımlı bir kripto para sistemi olduğu yönünde. Bu sistem içerisinde alım satım işlemleri, sosyal medya faaliyetleri ya da finansal piyasaların kolaylıkla entegre edilebilmesi mümkün. Platformun hedefleri arasında sürdürülebilir bir ekonomi meydana getirmek ve finansal özgürlüğü garanti altına almak gibi çarpıcı maddeler yer alıyor. Kendi kendini eşitlik ve adaletle yönetme ve herkese eşit fırsat oluşturma ise Nem tarafından benimsenen ilkeler arasında yer alıyor. Bu kapsamlı projeyi dünyanın dört bir tarafında çalışmalarına tüm hızıyla devam eden dev bir ekip yönetiyor.

Nem (XEM) ne zaman çıktı?

Nem blockchain’inde kullanılan kripto para XEM ilk olarak 2015 yılında işlemlerine başlamıştı. Kullanıcılarına sanal para ve ödeme hizmetleri sunan bir diğer blockchain platformu NXT’nin ağında gerçekleşen bir hard fork neticesinde XEM blockchain’i meydana geldi. Platform Singapur merkezli ve kar amacı gütmeyen NEM.io adı verilen bir vakıf tarafından yönetiliyor. NXT’nin çatallanmasının ardından Nem ekibi kendi kaynak kodunu yazmaya ve yeni bir serüvene doğru ilerlemeye karar vermişti. Bu sayede blockchain ağının daha hızlı, daha güvenli ve daha ölçeklenebilir bir platform haline gelmesini hedeflediler.

Nem (XEM) Fiyatı Nedir?

Nem platformunda kullanılan XEM coin’in fiyatına yönelik güncel verileri aşağıdaki paragraflarda bulabilirsiniz. XEM coin’lerin piyasaya toplamda 9 milyar adet arz edileceği görülüyor. Bu miktarın tamamı kullanıcılarla buluşturulmuş. Buna göre yeni XEM coin’lerin piyasaya girmesi artık teknik olarak imkansız.

NEM Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XEM Coin 1,21 TL TL’den işlem görüyor. XEM Coin fiyatı son 24 saat içerisinde 4.50% değişim gösterdi. XEM Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

NEM Kaç Dolar?

NEM kaç dolar sorusuna gelecek olursak güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NEM Coin $ 0.037181 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle NEM Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 1.87 dolarla kaydetti. Bununla birlikte NEM yılın en düşük seviyesini ise 0,00008482 dolarla belirledi.

NEM coin

Nem (XEM) Nasıl Çalışmaktadır?

Kripto para meraklılarının sıklıkla sorduğu Nem nedir sorusuna iyi bir yanıt verebilmek için platformun nasıl çalıştığını biraz daha yakından ele alalım. Öncelikle birkaç teknik veriden bahsetmemiz gerekiyor. Nem yazılımı, dünyada en çok tercih edilen programlama dilleri arasında yer alan JAVA kullanılarak yazıldı. Yazılım iki temel bölümden meydana geliyor. Bunların birincisi NCC isimli topluluğun müşterilerini içeren kısımken diğeri Nem altyapı sunucusu (NIS). Platformun kripto parası XEM ise tüm ekosistemin yalnızca küçük bir kısmına karşılık geliyor. NEM ağındaki bloklar ise dakikada bir adet kazılabiliyor. Kullanılan algoritmanın ismi önem kanıtı diye çevirebileceğimiz proof of importance olarak biliniyor. Projenin hedefleri arasında akıllı taşınmazlar, akıllı sözleşmeler ve merkezsiz bir alım satım platformu kurmakla gibi dikkat çeken maddeler yer alıyor. Bütün bu projelerin NEM blockchain ağında gerçekleştirileceğini ifade edersek XEM coin’lerin geleceği hakkında da yorum yapmak daha kolay hale gelebilir.

Nem nedir sorusuna yanıt ararken ağın güvenliği nasıl tesis ettiğinden bahsetmemek büyük bir hata olurdu. Ağda kullanıcıların iç rahatlığıyla işlem gerçekleştirilebilmesi için her türlü tedbire başvurulmuş. Ağda kullanılan önem kanıtı (proof of importance) adlı algorimadan daha önce bahsetmiştik. Bu sistemin yeni bir algoritma olduğunu söyleyebiliriz. Bu algoritma hesapların sahip olduğu muhtemel önemi değerlendirerek faaliyet gösteriyor. Algoritmanın bu değerlendirmeyi yaparken göz önünde bulundurduğu kriterler arasında hesaplardaki bakiye, hesapların gerçekleştirdiği işlemler ve etkileşimde bulunduğu diğer hesaplar yer alıyor.

XEM

Nem (XEM) Nasıl Satın Alınır?

Nem platformunun yerel kripto parası XEM coin’leri satın almak için birden fazla yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerin en çok tercih edileni bir kripto para alım satım platformu üzerinden başka bir kripto para aracılığıyla XEM satın almak. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre XEM coin birçok platform üzerinde işlem görüyor. Bu platformlara örnek göstermek gerekirse Binance, Bithumb, Huobi, Zaif ve KuCoin gibi borsaları ifade edebiliriz. Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip borsa platformlarından Binance, XEM coin için dört farklı işlem çifti oluşturmuş. Bunlar USDT, BUSD, BTC ve ETH ile gerçekleştirilmiş. Buna göre bu kripto paralardan herhangi birisini kullanarak Binance üzerinden XEM coin’e kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala