bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

Morgan Stanley: Kripto Para Piyasası Zayıflıyor

morgan stanley kripto para piyasasi zayifliyor 2

Bankacılık devi Morgan Stanley bir araştırma notunda; düşük faiz oranları ve merkez bankası bilançolarının genişlemesi ile birlikte kripto para piyasasının zayıfladığını öne sürdü.

Morgan Stanley: Merkez Bankalarının Politikası Kripto Piyasasını Etkiliyor

Bankacılık devi Morgan Stanley’in kripto para birimi araştırma başkanı Sheena Shah konu ile ilgili açıklama yaptı. Sheena Shah; ABD Federal Rezervi ve diğer merkez bankalarının bilanço genişlemelerini yavaşlatmaya ve piyasaları faiz artışlarına hazırlamaya çalıştıkları için kripto piyasalarının zayıfladığını söyledi.

morgan stanley kripto para piyasasi zayifliyor

Banka; sosyal medyadaki perakende yatırımcı duyarlılığının da geçen yılın sonlarından bu yana azaldığını belirtiyor. Morgan Stanley ayrıca Bitcoin‘in piyasa değerinin 2013’ün sonlarından bu yana küresel para arzının büyümesini izlediğini vurguladı.

Benzer şekilde Morgan Stanley‘nin önde gelen kripto para stratejisti Sheena Shah, yayınladığı bir raporda, bankacılık endüstrisinin büyük olasılıkla piyasanın üstel büyümesinin ardından stablecoin mevduatı talebinden faydalanmaya çalışacağını söylemişti.

Ayrıca Morgan Stanley’in Küresel Getiriler Raporu’ndaki karşılaştırmada Borsa İstanbul, yüzde 27.83’lük değer kaybı ile Pakistan, Peru, Kolombiya, Tayland, Brezilya’nın ardından en son sırada yer aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala