bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,356.78 0.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,208.84 0.62%
bnb
BNB (BNB) $ 608.27 1.98%
solana
Solana (SOL) $ 156.74 1.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553056 1.62%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.504024 2.96%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160711 0.24%

MoneyGram, Stablecoin’i Nakite Çevirme Hizmetini Başlattı

moneygram stablecoini nakite cevirme hizmetini baslatti

Dünyanın en büyük para transfer şirketlerinden birisi olan MoneyGram, kısa bir süre önce Stellar Blockchain ortaklığını duyurmuş ve stablecoin’leri nakite çevirme hizmeti sunacağını duyurmuştu. MoneyGram’ın bu hizmeti bazı pazarlarda kullanıma sunuldu.

MoneyGram Stellar Blockchain Ağında Kriptoyu Nakite Çeviriyor

Kripto para birimlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte şirketler kripto para birimlerini servislerine entegre etmeye devam ediyor. Kripto para birimlerinde aracı kurumların ortadan kalkması ve transfer ücretlerinin düşük olması, para gönderme hizmeti sunan şirketlerinin de ilgisini çekiyor. Bu bağlamda dünyanın en büyük para gönderme şirketlerinden birisi olan MoneyGram kısa bir süre önce Stellar ortaklığını duyurmuş ve bu ortaklık neticesinde kullanıcıların stablecoin gönderimi yapabileceğini ve bunun da nakite çevrilebileceğini duyurmuştu.

moneygram stablecoini nakite cevirme hizmetini baslatti 2

MoneyGram’ın stablecoin’i nakite çevirme hizmeti şu anda Kanada, Kenya, Filipinler ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere bir dizi ülkelerde kullanıma sunuldu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, hizmetin küresel olarak Haziran 2022 sonunda kullanıma sunulacağı belirtildi. Stellar Blockchain ve Stellar cüzdanları, aracılığıyla MoneyGram kullanıcıları stablecoin olan USD Coin’e (USDC) erişebiliyor. Kullanıcılar MoneyGram üzerinden her an USDC gönderimi yapabiliyor ve alınan USDC’leri nakite çevirebiliyor. MoneyGram, sunduğu yeni hizmetin kullanımını artırmak için ilk 12 ay boyunca USDC transferlerinden herhangi bir ücret almayacağını açıkladı. Konu hakkında açıklama yapan MoneyGram Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Alex Holmes şu ifadeleri kullandı:

Kripto ve yerel itibari para dünyasını uyumlu hale getirerek tüm dünyadaki tüketicilere daha fazla fırsat sunmak için bu önemli girişimde Stellar Development Foundation ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala