bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,597.97 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,003.10 2.79%
bnb
BNB (BNB) $ 564.86 3.05%
solana
Solana (SOL) $ 140.24 8.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521033 1.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458041 3.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133963 6.87%

Milyar dolarlık Bitcoin ve Ether opsiyonlarının vadesi doluyor

bitcoin ethereum nft

Kripto para piyasasının yıl sonu yaklaşırken yönsüz seyrettiği günlerde Deribit borsası bünyesinde yer alan milyarlarca dolarlık Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) opsiyonlarının süresi dolmak üzere.

Borsanın paylaştığı verilere göre Cuma günü Türkiye saatiyle 11.00’da 7,7 milyar dolarlık Bitcoin ve 3,5 milyar dolarlık Ether opsiyon sözleşmeleri sona erecek. Deribit yetkilileri yılın son çeyreğini kapsayan opsiyon sözleşmesinin piyasayı önemli ölçüde etkilemesini beklemiyor.

Kripto borsasının baş ticari sorumlusu Luuk Strijers, söz konusu rakamın Deribit tarihinde rekor olduğunu belirtti:

“Toplamda 11 milyar dolara ulaşan opsiyonlar, şirket tarihimizin en büyük rakamı olarak tarihe geçti. Söz konusu rakamın yaklaşık 5 milyarlık kısmının nakite geçmesini bekliyoruz.”

Luuk Strijers, piyasadaki yükseliş sonucunda kâr eden opsiyon yatırımcılarının Ocak ayında yeni sözleşmeler yaparak pozisyonlarını taşımaya devam edeceğini düşünüyor. Deribit yetkilisine göre kenara çekilen yatırımcılar ise SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularına vereceği yanıtı bekleyecek.

Piyasalar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına en geç 10 Ocak’ta onay vermesini bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala