bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,341.63 1.81%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,962.87 2.55%
bnb
BNB (BNB) $ 556.52 1.47%
solana
Solana (SOL) $ 135.77 10.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513395 3.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451768 3.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129844 4.54%

MicroStrategy hisselerine dayalı sıra dışı bir borsa yatırım fonu

microstrategy bitcoin stratejisiyle buyuyor

Borsa yatırım fonu (ETF) şirketi Yieldmax, Bitcoin (BTC) maksimalisti Michael Saylor’ın şirketi MicroStrategy hisselerine dayalı getiri sağlayan ilk ETF ürününü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket geçmişte Tesla, Apple ve Nvidia gibi teknoloji devlerine de ETF ürünleri çıkarmıştı.

Söz konusu başvuru Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) 7 Aralık’ta sunuldu. SEC tarafından onaylanması halinde MicroStrategy‘nin önceden var olan “MSTR” hisse kodundan sadece bir harf farklı “MSTY” kodu altında işlem yapılacak.

Yieldmax’ın ETF ürünü, gelir elde etmek için alım opsiyonlarının satın alımı ve satım opsiyonlarının satılmasının bir karışımını içeren “sentetik kapalı alım” stratejisini kullanıyor. Söz konusu gelirler ETF sahiplerine aylık ödemeler halinde dağıtılacak.

ETF MicroStrategy hisselerinin spot varlıklarına sahip olmadan yalnızca MSTR türevlerinin ticareti ile gelir elde edecek. Fon, olası kayıpları azaltmak için yukarı yönlü riskini her ay alım opsiyonlarında yüzde 15’lik bir kazançla sınırlıyor.

Yieldmax, ETF tarafından üretilen aylık getirilerin doğrudan MicroStrategy hisselerinin büyümesine bağlı olmadığını, böylece MicroStrategy hisseleri önemli bir darbe alsa bile yatırımcıların ETF’den getiri elde etmeye devam edeceğini söyledi.

Daha az riskli ve daha kârlı mı?

Bazı X (eski adıyla Twitter) kullanıcıları, doğrudan şirket hisselerini ya da opsiyonlarını satın almak yerine neden böyle bir ETF’ye yatırım yapmaları gerektiğini sorguladı. Ancak söz konusu ETF’ler genellikle borsanın en değişken kısımlarında ortalamanın biraz üzerinde getiri elde etmek isteyen muhafazakâr yatırımcılara pazarlanıyor. Fon yöneticileri tarafından uygulanan kazanç limitleri nedeniyle, hisse senedi fiyatlarındaki büyük dalgalanmalardan pasif gelir elde etmek, temkinli ve potansiyel anlamda daha kârlı bir yol olarak görülüyor.

Şirket, aralarında Tesla, Apple ve Nvidia dahil olmak üzere diğer büyük teknoloji şirketleri için 18 benzer ETF ürününden oluşan bir liste sunuyor.

MicroStrategy hissedarları, TradingView verilerine göre şirketin hisselerinin fiyatının 1 Ocak’tan bu yana yüzde 290’dan fazla artmasıyla 2023’teki büyük kazançtan payını aldı. 30 Kasım’da MicroStrategy kurucu ortağı Michael Saylor, şirketin Bitcoin başına ortalama 36.785 dolar fiyatla yaklaşık 593,3 milyon dolar karşılığında 16.130 BTC daha satın aldığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala