bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,508.28 1.60%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,148.50 0.77%
bnb
BNB (BNB) $ 603.84 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 144.39 0.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.524443 1.08%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472322 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150126 0.30%

Metaverse Üzerinde Çalışan Şirketler

metaverse uzerinde calisan sirketler

Metaverse kavramı her geçen gün birçok şirket tarafından dikkat çekiyor. Önde gelen birçok şirket yatırımlarını metaverse’e alanına çevirdi. Peki hangi şirketler metaverse üzerinde çalışmalar yürütüyor sizler için derledik.

Bilindiği üzere metaverse, ilk olarak bilim kurgu yazarı Neal Stephenson tarafından gerçek dünyanın bir yansıması, internetin bir düzenlemesi ve gerçeklikten bir kaçış olarak tasarlandı. Bu düşünceden hareketle Facebook 2021’de ismini Meta olarak değiştirdi. Facebook’un bu hamlesinden sonra Epic Games, Meta, Microsoft vb. gibi teknoloji devleri de bu alana yatırım yapmaya başladı.

Şu anda metaverse üzerinde çalışan şirketlere bir göz atalım;

1-Epic Games

Video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı Epic Games, başlıca iki metaverse stratejisine sahip. Birincisi, daha fazla oyuncuyu desteklemek için kullanıcı tabanını ve teknolojisini geliştirmeyi amaçlıyor. İkinci olarak da içerik yaratıcılarına metaverse için üç boyutlu profesyonel varlıklar yaratma konusunda yardımcı olmak istiyor.

Popüler oyun Fortnite’ın arkasındaki şirket olan Epic Games, metaverse‘i oluşturmaya her zaman hazırdı.

metaverse uzerinde calisan sirketler 2

2-Facebook (Meta)

Metaverse denilince belki de aklımıza ilk gelen Facebook’un metaverse hamlesi oluyor. Şirket adını bile Meta olarak değiştirerek, markası altındaki Facebook, Instagram ve Oculus VR ile bu konu hakkında ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Ayrıca Meta’nın daha şimdiden metaverse anahtar unsurlarından birçoğuna sahip. Öyle ki Facebook CEO Mark Zuckerberg, metaverse’de; NFT’lerin, kripto para birimlerinin ve Blockchain’in önemine dikkat çekiyor.

metaverse uzerinde calisan sirketler

3-Nvidia

Nvidia, doğrudan kendine ait bir metaverse inşa etmese de önemli çalışmalar yürütüyor. 2021’de içerik oluşturucuların 3D modelleme, tasarım ve simülasyon üzerinde işbirliği yapabileceği Omniverse Enterprise’ı duyurdu. Omniverse, 3D grafikleri yapay zeka ve süper bilgi işlemle birleştirerek metaverse deposunun temellerini atıyor.

metaverse uzerinde calisan sirketler 3

4-Microsoft

Metaverse konusunda Microsoft’un sunduğu ilk teklif, 2022’de piyasaya sürülen Mesh for Teams yazılımı. Bu, pandemi sırasında güçlenen evden çalışma eğiliminin sonucunda ortaya çıkan bir metaverse akımı.

Söz konusu yazılım, kalıcı bir sanal ofis deneyimi yaratmak için standart cihazlarda ve VR başlıklarında yakın zamanda kullanılabilir olacak. Mesh for Teams yazılımı, dijital kimliğiniz olarak işlev görecek sanal bir avatar oluşturmaya odaklanıyor.

metaverse uzerinde calisan sirketler 4

5-Tencent

Tencent, dünyanın en büyük video oyunu satıcılarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Ayrıca; Tencent, Çin sosyal ağları ve mesajlaşma platformları olan WeChat ve Tencent QQ’nun da sahibi. Metaverse’ün gelişimi için bu platformların her ikisi de gerekli. Örneğin, Tencent QQ, web portalında halihazırda oyun, e-ticaret, müzik, film ve sesli sohbet özellikleri sunuyor. WeChat ise sosyal medya platformlarına bağlanabilen bir mobil ödeme uygulaması sağlıyor.

metaverse uzerinde calisan sirketler 5

Ayrıca metaverse üzerinde arazi nasıl alınır diye merak ederseniz detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala