bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Memecoin’lerde Çin furyası: Bu 4 memecoin öne çıktı!

Çin kripto memecoin

Kripto para piyasasında yeni trend Çin memecoin’leri oldu. PEIPEI isimli bir Çin memecoin’inin başlattığı furya tüm blokzincirlere yayıldı.

Kripto borsası Bybit’in Çinli kullanıcılar için kimlik doğrulamasını yeniden başlattığına yönelik iddialar gündemi ısıttı. Kriptoya karşı yasaklayıcı yaklaşımıyla bilinen Çin’in yeniden kriptoya yeşil ışık yakabileceği konuşuluyor.

Birçok analist, artan ETF talebiyle birlikte Çin’de yumuşama görülebileceğini, hatta Çin’in bu furyadan geri kalmamak amacıyla sıcak bir yaklaşım sergileyeceği öne sürdü.

Çin kripto ekosistemine yeni bir trend damga vurdu. Son günlerde Çin memecoin’leri en çok konuşulan kategori oldu. 4 Haziran tarihinde piyasaya sürülen “Çinli Pepe” figürü PEIPEI, furyanın öncüsü konumunda.

PEIPEI, 70 milyon dolara yakın piyasa değerine sahip ve henüz hiçbir merkezi borsada listelenmedi. Ethereum ağındaki bu kripto para, günde ortalama 15 milyon dolar hacim gerçekleştiriyor.

PeiPei’nin başlattığı ve kısa sürede birçok blokzincirde ilgi gören Çin memecoin’leri, önemli bir büyüme kaydetse de henüz yolun başında. Bu nedenle yatırımcıların bu alanın riskli olduğunu bilmesinde fayda var.


Peki Çin memecoin’lerinde hangi altcoin’ler öne çıkıyor?

PeiPei ile başlayan trend sonrası, Shina, Dogecoin, Brett, Bonk, Pepe ve Ponke gibi memecoin’lerin de Çin menşeili versiyonları piyasaya sürüldü.

İşte gündemde yer alan dört Çin menşeili altcoin


PeiPei (PEIPEI)

4 Haziran tarihinde Ethereum ağında piyasaya sürülen PeiPei (PEIPEI), Çin memecoin’leri furyasının başlangıcı oldu. Çin topluluğu tarafından benimsenen ve kısa sürede büyük bir kitleye ulaşan PeiPei, iki günde 70 milyon piyasa değerine ulaştı.

PeiPei, Ethereum ağının merkeziyetsiz borsası Uniswap’te listelendi. Çinli memecoin, son 24 saatte 40 milyon doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştirdi.

PeiPei memecoin

Kurbağa Pepe figürünü baz alan ve bu figürü alışılagelmişin dışına çıkıp yeşile boyayan PeiPei, Çin furyası sürdüğü sürece ipi göğüsleyecek görünüyor.

Çin merkezli memecoin, 5 binin üzerinde yatırımcı tarafından saklanıyor.


Shina Inu (SHIN)

Çin memecoin’leri arasında dikkat çeken ve kısa sürede popülerlik kazanan bir başka memecoin ise Shina Inu (SHIN) oldu. Shiba Inu’nun Çinli halini konsept haline getiren SHIN, 10 milyon doların üzerinde piyasa değerine ulaşmayı başardı.

PeiPei’nin piyasaya damga vurmasından sonra kripto yatırımcıları ikinci Çin memecoin’ini aramaya başladı. Erken aşamada katılmak isteyen yatırımcılar, SHIN’e akın etti.

Shina Inu SHIN

“Çinli Shiba” figürü SHIN, Ethereum ağında piyasaya sürüldü. Uniswap borsası aracılığıyla alınıp satılan memecoin, 2.6 binden fazla kişinin cüzdanında yer alıyor.

PeiPei’nin furyayı sürdürmesi halinde Shina’nın da büyüyeceği düşünülüyor.


Quby (QUBY)

Tüm dünyada yoğun bir şekilde kullanılan sticker’ı ilham alan Quby (QUBY), Ethereum ağında piyasaya sürüldü. Diğer memecoin’lere göre nispeten daha eski bir memecoin olan QUBY, PeiPei’nin başlattığı furya ile tekrar ön plana çıktı.

Anormal kafa yapısına sahip sticker figürü, Çin’in en ünlü karakterlerinden birisi haline geldi. Bu nedenle QUBY memecoin’ine Çin topluluğundan büyük bir ilgi gösterildi.

Quby memecoin

Bir yılı aşkın süredir kripto para piyasasında olan QUBY, son 15 saatte yüzde 400 yükseldi. Memecoin, 4,75 milyon dolar piyasa değerine sahip.


Tuzki (TUZKI)

Ethereum ağında işlem gören memecoin Tuzki (TUZKI), Çin memecoin’leri kategorisinde yer alıyor. 10 milyon dolar piyasa değerine sahip olan TUZKI, kültürel bir fenomen olarak gösteriliyor.

Tuzki memecoin

Çin topluluğu Tuzki’nin yaratılan en popüler tavşan karakter olduğunu ve Çin’de çok sevildiğini belirtti. TUZKI, 29 Mayıs’ta piyasaya sürüldü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala