bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,037.16 2.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 8.29%
bnb
BNB (BNB) $ 556.02 4.66%
solana
Solana (SOL) $ 170.16 1.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.605024 0.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.393979 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.12269 6.45%

Tether kurucu ortağından Çin yorumu

çin kripto tether

Tether kurucu ortağı Brock Pierce, kripto ile ilgili tüm faaliyetleri yasaklayan Çin’in yakında kripto varlıklara yöneleceğini öne sürdü.

Pierce, Çin’in rotayı tersine çevirmeye yakın olduğunu belirtti. Piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan Tether’in (USDT) kurucu ortağı, Asya ülkesinin dijital varlıkları yasallaştıracağını savundu.

tether kripto
tether kripto

Tether kurucu ortağı kripto genişlemesine değindi

Kripto para sektörü günden güne gelişmeye ve benimsenmeye devam ediyor. Birçok ülke, özellikle ABD’nin spot Bitcoin ETF’leri onaylamasıyla birlikte sektöre dahil olmaya başladı. Kıta ülkesi Avustralya, spot Bitcoin ETF’leri başlatma kararı aldı.

Genişleyen kripto sektöründe, Asya’nın rolü oldukça büyük. Hong Kong, kripto para alanında yürüttüğü girişimler ile adından söz ettirdi. Çin’in kriptoya karşı tutumu ise merak konusu haline geldi.

Tether kurucu ortağı Brock Pierce, Çin’in kripto yaklaşımına değindi. Yönetici, Çin’in kriptoya girip girmeyeceğinden ziyade ne zaman gireceğinin asıl konu olduğunu aktardı.

Pierce, Asya’nın ticaret finansmanı açısından potansiyelli olduğunu ve Hong Kong’un hamleleri neticesinde Asya’nın öne çıkacağını dile getirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pierce, “Hong Kong’un pek çok açıdan önde olduğunu düşünüyorum. Bence Hong Kong’daki ana fırsat ticaret finansmanı alanında ve Hong Kong dijital dolar stablecoin’inin muazzam bir potansiyele sahip olduğu alan da burası.” dedi.

Bilindiği üzere, Hong Kong’da lisans almak isteyen Çin anakarasıyla bağlantılı birçok kripto platformu düzenlemeler sebebiyle başvurularını geri çekmek zorunda kaldılar.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala