bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,441.87 0.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,564.66 0.32%
bnb
BNB (BNB) $ 582.07 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 183.37 1.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.619038 0.42%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64579 1.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217849 16.16%

Melis Hazal Karagöz ile Kripto Bülten’de Geçen Haftanın Öne Çıkan Başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunduğu Kripto Bülten’in yedinci bölümü yayında. Geçen haftanın öne çıkanları arasında; Çinli teknoloji devi Xiaomi’nin kripto varlık düzenlemeleri beklemesinden, Visa’nın, CryptoPunk satın alarak NFT dünyasına giriş yapmasına kadar birçok önemli gelişme var.

Konu Başlıkları;

Nelerden Bahsedildi?

Çinli teknoloji devi Xiaomi, kripto varlıkları, hızla büyüyen finansal hizmet işlerinin bir parçası haline getirme konusunda düzenlemelere dikkat çekiyor. Şirketin küresel başkan yardımcısı Manu Kumar Jain, The Economic Times’a yaptığı açıklamada, kripto varlıklar söz konusu olduğunda daha fazla düzenleyici netliğe ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi. Jain, özellikle, Xiaomi’nin çeşitli yargı alanlarındaki yasalara “Yüzde 100 uyumlu” olmak istediğini vurguladı.

– Bitcoin’e verdiği destekle öne çıkan yazılım şirketi MicroStrategy ve şirketin CEO’su Michael Saylor, konu hakkında açıklama yaptı. 24 Ağustos’ta yapılan bu açıklamaya göre şirket, yılın üçüncü çeyreğinde 177 milyon dolar değerinde daha Bitcoin satın aldı. Ortalama satın alma fiyatı ise Bitcoin başına 45.294 dolar. Böylece şirketin elinde tuttuğu Bitcoin sayısı 108.992’ye ulaşmış oldu.

– PayPal, İngiltere’de kripto varlık hizmeti vermeye başlayacağını duyurdu. Birleşik Krallık’taki müşteriler yakında ödeme devinin çok konuşulan kripto varlık hizmetini deneyebilecek. Bu hizmet ile beraber İngiliz müşteriler artık Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash satın alıp tutabilecek. PayPal’dan Jose Fernandez da Ponte yaptığı açıklamada, kripto varlık birimi hizmetlerini diğer pazarlara da genişletme hedefinin olduğunu söyledi.

– Ödeme devi Visa, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla, dijital varlık bankası AnchorageDigital ile ortaklaşa gerçekleştirilen ilk NFT satın alımıyla beraber sanal ekonomiye göz kırptı. Visa, bir CryptoPunk satın alarak NFT piyasasına ilk adımını attı. CryptoPunks; insanları, maymunları, zombileri ve uzaylıları içeren 10.000 pikselli bir yüz koleksiyonu. Bunlar; her birinin kendine özgü nitelikleri olduğu ve 2017’de Larva Labs tarafından yaratılan non-fungibletoken’lar veya NFT’ler. Bu haberin duyulmasının ardından koleksiyondaki yaklaşık 90 NFT 1 saat içinde satıldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala