bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,322.89 2.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,978.02 1.39%
bnb
BNB (BNB) $ 566.26 2.35%
solana
Solana (SOL) $ 137.88 3.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520334 1.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451073 0.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.132657 3.50%

Matrixport’un spot Bitcoin ETF tahmini sorgulanıyor

21shares yeniden bitcoin etf basvurusunda bulundu

Geçtiğimiz gün Matrixport’un paylaştığı rapor Bitcoin (BTC) fiyatında keskin bir düşüşe neden olsa da iyimser tahminler art arda gelmeye devam ediyor. CoinDesk’e konuşan Yield App baş yatırım sorumlusu Lucas Kiely, raporun aksine ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF başvurularına onay vereceğine inanıyor.

Onayın ardından BTC fiyatının 50 bin dolara ulaşacağını tahmin eden Kiely, satış baskısı ihtimalini de pek mümkün olmadığını belirtti:

“Bazı tahminlerin aksine ETF onayından sonra bir satış baskısı beklemiyorum. BTC’nin 32 bin dolara kadar düzeltme yapmak yerine Ocak sonunda 50 bin dolar seviyesine yükseleceğini ve yeni rekorlar için baskı göreceğimizi düşünüyorum.”

Lucas Kiely, Matrixport’un aksine Komisyon’un üzerinde oluşan büyük baskıdan ötürü spot Bitcoin ETF’lerine bu ay yeşil ışık yakılacağı yorumunu yaptı.

Araştırma şirketi Matrixport, geçtiğimiz gün paylaştığı raporda SEC’in başvurulara olumsuz yanıt vereceğini iddia etti. Sıklaşan görüşmelere rağmen başvuru belgelerinin yetersiz olduğuna kanaat getiren uzmanlar, BTC fiyatının 36 – 38 bin dolar bandına çekileceğini tahmin etti. Söz konusu raporun piyasada büyük yankı uyandırmasının ardından Bitcoin öğlen saatlerinde 40 bin dolara kadar düştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala