bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

Magic Eden Nedir ve Nasıl Kullanılır?

magic eden nedir

Bu yazımızda Solana blockchain’i üzerinde geliştirilen en popüler NFT pazar yerlerinden Magic Eden nedir, ne değildir yakından bakacağız.

Magic Eden düşük işlem ücretleriyle ön plana çıkıyor ve kullanıcılarının NFT listelemelerinden hiçbir ücret almıyor. Magic Eden, NFT pazar yerleri arasında en önde gelen platformlar arasında yer alıyor.

Magic Eden Nedir?

Solana blockchain’indeki en popüler NFT pazar yeri olan Magic Eden, 17 Eylül 2021 tarihinde kullanıma sunuldu. Kullanıcı arayüzünün basitliği, topluluk odaklı olması ve çeşitli token’leri desteklemesi nedeniyle Magic Eden çok kısa bir süre içerisinde büyük bir popülariteye ulaştı.

2022 yılının Haziran ayında Magic Eden 1,6 milyar dolar değerleme ile 130 milyon dolar topladı ve büyük bir başarıya imza attı. Özellikle 2022 yılında kripto para ve NFT sektörlerinde yaşanan düşüş göz sırasında henüz 1 yıllık bir platformun topladığı 130 milyon dolarlık bu yatırım, Magic Eden’in başarısını gözler önüne seriyor.

Magic Eden’ın web sitesinde yer alan bilgilere göre Magic Eden, 2021 yılında Jack Lu ve Zhuoxun Yin tarafından kurulmuştur. Şirketin merkezi San Francisco, Kaliforniya’dadır.

Magic Eden platformunun yatırımcıları arasında Paradigm, Electric Capital, Greylock, Lightspeed Venture Partners, Sequoia Capital, Kindred Capital, Variant Fund, Solana Ventures yer alıyor.

How to use Magic Eden

Magic Eden platformunu kullanmaya başlamak için öncelikle Solana ağı uyumlu bir Web3 cüzdanına ihtiyacınız var. Elbette bu cüzdanın içerisinde bir miktar bakiye bulunması gerekiyor. Solana uyumlu Web3 cüzdanınız yoksa Phantom Wallet, Trust Wallet veya Exodus Wallet’ı kullanabilirsiniz.

Endişelenmenize gerek yok. Nasıl Phantom Wallet hesabı oluşturabileceğinizi “Phantom Wallet Nedir?” başlıklı yazımızda görsellerle adım adım detaylandırarak anlattık. Yukarıdaki bağlantıya tıklayarak içeriğimize göz atabilirsiniz.

Artık Magic Eden platformunu kullanmaya başlamak için tek yapmanız gereken şey Magic Eden web sitesine gitmek ve Phantom cüzdanınızı bağlamak.

Adım 1: Magic Eden web sitesine gidin ve ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Connect Wallet” seçeneğine tıklayın.

Ekran Resmi 2023 03 22 15.49.55

Adım 2: Ekranızda hangi cüzdanla bağlanacağınızı seçebileceğiniz bir menü belirecek. Bu menüden sahip olduğunuz Solana cüzdanını seçerek giriş yapın ve işlemi onaylayın.

Ekran Resmi 2023 03 22 15.50.07

İşte hepsi bu kadar!

Ekran Resmi 2023 03 22 15.55.21

Artık Magic Eden’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Ana sayfada ekranın sol tarafında yer alan menüden yaklaşan Lauchpad’lere, Magic Eden oyunlarına göz atabilir, Marketplace sekmesi üzerinden popüler NFT koleksiyonlarını, satışı yaklaşan NFT koleksiyonlarını ve açık artırmaları takip edebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala